Gratis openluchtcinema in hartje Aalst kende succes

De gratis openluchtcinema in hartje Aalst kende succes. Meer dan 1200 bezoekers voor Kaleidoscoop 2014!

Kaleidoscoop, de gratis openluchtcinema in hartje Aalst, kan terugblikken op erg mooie jubileumeditie. Met meer dan 1200 bezoekers over vier filmavonden heeft Kaleidoscoop bewezen dat het duidelijk een vaste afspraak is geworden in de zomeragenda van menig Aalstenaar.

kaleidoscoopVoor het vijfde jaar op rij organiseerde vzw De Cultuurbrigade vier gezellige filmavonden op enkele unieke locaties in de Aalsterse binnenstad. Op vrijdag 1 augustus werd het Begijnhof het decor van de Franse openingsfilm Intouchables. De zwoele zomeravond lokte toen een recordaantal van 400 kijklustigen naar het grasperk voor de Begijnhofkerk.

Daags nadien werd voor de tweede keer in de Kaleidoscoopgeschiedenis een drive-in georganiseerd. Omdat de speelplaats van het Sint-Jozefscollege vorig jaar te klein bleek voor het aantal geïnteresseerde chauffeurs, werd dit jaar de parking van het stedelijk zwembad uitgekozen. Maar ook dit grote terrein raakte al snel helemaal gevuld met enkele knappe en minder knappe bolides. De knapste bolide werd door de organisatie trouwens getrakteerd op een fles bubbels en dat werd de unieke muntgroene Chevrolet El Camino van Koen Bogaert. Uiteraard was er ook opnieuw een groot aantal autoloze bezoekers voor deze filmavond, waardoor in totaal ongeveer 350 toeschouwers konden genieten van The Usual Suspects op groot scherm.

Op vrijdag 8 augustus moest Kaleidoscoop noodgedwongen uitwijken naar de regenlocatie op de Pupillen. De plaatsen waren beperkt en de zaal, met een capaciteit van 150 toeschouwers, zat 1 uur voor de film al afgeladen vol voor het meesterwerk van Wes Anderson; Moonrise Kingdom.

Zaterdag 9 augustus werd Kaleidoscoop 2014 afgesloten met Burn After Reading op de achterkoer van het Aalsterse stadhuis. Dankzij het goede weer kwamen opnieuw meer dan 350 opdagen en waren de beste plaatsjes (in de knusse zetels en strandstoelen vooraan) al gauw ingenomen. Naar goede gewoonte werd Kaleidoscoop afgesloten met de afterparty Klank Zonder Beeld, op de binnenkoer van het stadhuis.

Vzw De Cultuurbrigade wenst stad Aalst, provincie Oost-Vlaanderen en haar sponsors te bedanken voor de steun. Maar de organisatie benadrukt vooral dat de realisatie van dit gratis evenement niet mogelijk was geweest zonder de inzet van haar talrijke vrijwilligers en het nog talrijker opgekomen publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here