In het spoor van Avicii

avicii__1Avicii was er opnieuw bij op het dancefestival Tomorrowland. Net zoals vorig jaar speelde de Zweedse dj De Schorre in Boom plat. Avicii is hot en wordt beschouwd als één van de beste dj’s ter wereld. Op zijn vierentwintigste heeft hij al dancegeschiedenis geschreven én is hij multimiljonair. Maar met een groot hart. In 2013 schonk hij een deel van de opbrengst van zijn Australische tournee – 1 miljoen euro – aan het goede doel.

Vijf jaar geleden was Tim Bergling niet meer dan een gewone Zweedse dj. Vandaag is hij een wereldvedette, die 300 concerten per jaar geeft en optreedt met internationale popsterren. Maar hij blijft er Zweeds nuchter en bescheiden onder. “Ik wil geen imago. Ik wil niet bekend zijn. Ik werk hard opdat mensen mijn muziek zouden begrijpen. En ik dank God dat ik geen acteur ben of iemand wiens gezicht overal verschijnt. Ik zet gewoon een pet op en niemand herkent me. Dat is mijn grootste nachtmerrie, om overal herkend te worden”, vertelt Avicii.

Een cameraploeg heeft Tim en zijn crew maandenlang gevolgd op tournee in Australië. Opmerkelijk is dat Avicii geobsedeerd is door perfectie. Soms stapt hij te laat op het podium omdat hij tot de laatste seconde op zijn laptop aanpassingen doet aan zijn set van die avond. “Tim is nooit te laat. Hij zit gewoon op ‘Tim-tijdschema’ en dat is anders dan een normale tijdmeting”, verduidelijkt zijn manager Ash Pournouri.

Telefacts Zomer gaat op donderdag 7 augustus 2014 om 22.00 in het spoor van Avicii tijdens de tournee in Australië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here