ADRIATIC CIRCLE – VOORBIJ DE MONT BLANC

live tracking

ADRIATIC CIRCLE – VOORBIJ DE MONT BLANC – The Adriatic Circle’ l Thomas De Dorlodot & Paul Guschlbauer l Hike & fly avontuur l 1.800 kilometer, zes landen

live trackingBelg Thomas de Dorlodot en Oostenrijker Paul Guschlbauer zijn de eerste twee keerpunten van hun avonturentocht in Genua en aan de Mont Blanc gepasseerd. Ze hebben nu al meer dan 1.000 kilometer afgelegd door Italië en Frankrijk en zijn bezig aan hun doortocht in Zwitserland. Bij de aanvang van hun reis werd een groot deel te voet afgelegd door het slechte weer.

Op 28 juni vertrokken Paul Guschlbauer en Thomas de Dorlodot in Ancona op hun zelf uitgetekende tocht ‘The Adriatic Circle’. Ondertussen zijn ze 24 dagen verder en hebben beide paragliders een groot deel van hun tocht moeten afleggen zonder hun favoriete transporttuig: Italië hebben ze van Oost naar West quasi volledig te voet doorkruist. De Dorlodot: “Het weer zat ons aanvankelijk niet echt mee, waardoor we verplicht waren te wandelen langs wegen of door bebossing in de lage gedeelten van de bergen. Zelfs het vinden van vertrek- en landingsplaatsen was een hele karwei. Toch zijn we erin geslaagd elke dag te vliegen, ook al waren het maar korte afstanden.”

Tijdens het eerste gedeelte van de tocht bleven de paraglides dus grotendeels op zak, maar daar kwam in de Alpen verandering in. Guschlbauer: “We kennen de Alpen zeer goed. Cross-country vliegen in het hooggebergte is onze specialiteit. Van zodra het weer het toeliet, zochten we een vertrekplaats en vlogen we met onze paraglider over de bergen”. De Belg en Oostenrijker zijn nu ook het tweede keerpunt, de Mont Blanc, voorbij en bevinden zich momenteel in Zwitserland. Het gedeelte boven de Alpen konden ze grotendeels met hun paraglider afleggen.

Philip Platzer Red Bull Content PoolAlles samen zijn ze momenteel 1.060 kilometer ver, waarvan iets meer dan 650 kilometer te voet, wat betekent dat ze ongeveer halfweg hun tocht zijn. Om een dergelijk avontuur tot een goed einde te brengen, is een uitvoerige voorbereiding en een perfecte planning nodig, vooral dan als het op het materiaal aankomt. “We hebben enkel het aller-noodzakelijkste mee. Elke gram die we kunnen uitsparen, laten we thuis”, aldus Thomas. “De voorbereiding heeft alles samen een jaar in beslag genomen”, voegt Paul toe, wiens zelf ontworpen Skywalk paraglider slechts 3.5 kg weegt en tezelfdertijd dienst doet als slaapzak. In totaal weegt hun uitrusting 12 kg.

Fans kunnen het unieke avontuur helemaal live volgen. Op www.redbull.com/adriaticcircle vind je de live tracking die je de klok rond up-to-date houdt met de meest recente foto’s, video’s en blogs van De Dorlodot en Guschlbauer. Je kunt de twee avonturiers ook aanmoedigen op Facebook. (Philip Platzer/Red Bull Content Pool)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here