Boomtown 2014 zoekt vrijwilligers

Boomtown 2014 zoekt vrijwilligers. Boomtown 2014 nadert met rasse schreden. Van 22 tot en met 26 juli strijkt het Gentse pop- en rockfestival opnieuw neer op de Kouter en in de Handelsbeurs in Gent. De tickets voor de concerten gaan hard, buiten is het festival gratis toegankelijk.
Zoals steeds wil Boomtown meer bieden dan enkel muziek: zo zet de organisatie meer dan ooit in op duurzaamheid, en kan jong literair talent zich tonen aan het Boomtown-publiek.

BoomtownD5027_120636Aanstaande vrijdag gaan de Gentse Feesten van start: tien dagen lang wordt Gent ingenomen door muziek, straattheater, kinderanimatie, … Boomtown 2014 belooft alvast één van de hoogtepunten te worden van dit volksfeest, door vijf dagen lang (inter)nationale topmuziek aan te bieden.

De opbouw van het festival gaat traditiegegtrouw heel snel. De hele festivalsite verrijst in minder dan 48 uur uit de grond. Voor dit huzarenstukje (en ook voor de afbraak) kan het festival nog steeds helpende handen gebruiken, net zoals voor catering, toogwerk, sfeerbeheer, enzoverder.

Werklustigen kunnen zich aanmelden via de Boomtown-vrijwilligerspagina. Wie vragen heeft rond dit werk, kan e-mailen naar els@boomtownfestival.be.

Boomtown is milieubewust

Boomtown draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom zoekt het Gentse muziekfestival permanent naar oplossingen om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Duurzaam denken is intussen een reflex geworden voor Boomtown: overal waar het kan, wordt de impact op het milieu in rekening gebracht.

Taal&Tekst door jongeren

Boomtown wil dit jaar het ongelijk bewijzen van cultuurpessimisten die denken dat jongeren enkel nog kunnen sms’en. Boomtown organiseert namelijk, in samenwerking met Alles Kan, een heus literatuurproject.

Al eerder ontstonden uit deze samenwerking expo’s rondom beeldende en interactieve kunst. Dit jaar echter zijn welbespraakte jongeren aan de buurt. Teksten rond het thema “goesting” werden verzameld, gedichten werden ingesproken en performers werden geboekt. Met dit alles richtte Boomtown een ruimte op de Kouter in waar Taal&Tekst en jong talent centraal staan.

In deze ruimte krijgen jongeren vrij spel: zo zullen jonge woordperformers (en zo zijn er verrassend veel!) zich dikwijls voor de eerste maal tonen aan een publiek. Een jonge videokunstenaar maakte speciaal een film rond Taal & Tekst, er werd een eigen installatie gemaakt voor een Boomtown-versie van koelkastpoëzie, er is een bundel met de beste kortverhalen, silent disco met de beste korte teksten, enzovoort. Algemene teneur is dat heel veel jongeren wel degelijk nog bezig zijn met literatuur; een reden te meer om die vanachter hun schrijftafel te halen en zich te laten tonen aan het grote publiek!

Meer algemene informatie en updates kunt u vinden op taalentekst.tumblr.com. Dit project is een samenwerking met Alles Kan, Jeugd en Poëzie (te communiceren als Vers Geweld), Young Arts Festival, Stadsbibliotheek Gent en Urgent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here