Amateurs bezetten de Westhoek

westhoekAmateurs bezetten de Westhoek. Van 11 tot en met 13 juli vindt in Westouter, een gezellig dorpje in de Westhoek, voor de twaalfde keer het theaterfestival Spots op West plaats. 53 gezelschappen spelen 78 voorstellingen op 17 locaties en dompelen het hele dorp onder in een theaterbad.

Spots op West is een zomers festival waarop amateurtheatergroepen uit heel Vlaanderen een podium krijgen. En niet zomaar een podium: ze spelen in een schuur, loods, feestzaal of gewoon in open lucht. Van afstudeervoorstellingen tot het gezelschap om de hoek, van figurentheater tot vertellingen, elke theaterliefhebber vindt zijn gading op Spots op West.

Bovendien wordt er ook ter plekke theater gemaakt. Een twintigtal jongeren kamperen een week lang in Westouter en maken twee splinternieuwe voorstellingen onder leiding van een professionele docent. Dit jaar zijn dat Annelore Stubbe en Isabel Vervoort, beide actrice en regisseur, en Jorre Vandenbussche, acteur en dramadocent aan Luca School of arts en aan het KASK. Een tiental 55-plussers maakten dan weer een voorstelling over de dingen des levens onder leiding van Stefan Vancraeynest. Het resultaat van dit harde werk is te zien tijdens het festivalweekend.

Enkele hoogtepunten van deze editie op een rijtje:

De gloednieuwe locatie het amfitheater op de site van de vroegere Kosmos waar dit jaar voor het eerste gespeeld wordt en wel de speciaal hiervoor gecreërde voorstelling ‘Orpheus’ door Theater Milla.

Een heus wagenspel, genaamd ‘Parkspetters’ door Prikkel.

Het resultaat van een week hard zweten en zwoegen: twee jongerengroepen gaan aan de slag met docenten Annelore Stubbe en Isabel Vervoort en Jorre Vandenbussche en maken een voorstelling.

Een uitgebreid randprogramma met onder andere circusacts, een kazoofanfare, de Vlaamse Toneelauteurs en muziekoptredens in de spiegeltent vormen de kers op de taart. Een authentiek treintje brengt je naar de verste bestemmingen, maar je kan natuurlijk altijd zelf je fiets meebrengen en genieten van het prachtige Heuvelland.

Spots op West wordt georganiseerd door OPENDOEK vzw – Amateurtheater Vlaanderen in samenwerking met Leader Westhoek, Europees initiatief voor ontwikkeling in landbouwgebieden, de gemeente Heuvelland, CO7 en Westtoer, West-Vlaams provinciebedrijf voor toerisme en recreatie.

open doek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here