Eigenzinnige en kunstzinnige uitjes in Rotterdam

nederlandIdeeën voor een eigenzinnig en kunstzinnig uitje in Rotterdam. Rotterdam bruist! Deze moderne metropool barst van de kunst, cultuur en architectuur en wordt dan ook niet voor niks ‘Manhattan aan de Maas’ genoemd. Hoewel veel dagjesmensen niet snel aan Rotterdam denken voor een dagje uit, is het ‘the place to be’. Zo heeft Rotterdam de afgelopen jaren meerdere prijzen in de wacht gesleept voor het nachtleven, de architectuur en het grote aanbod van cultuur.

Dus plant u een uitje in Rotterdam? Neem dan zeker één van de volgende locaties op in uw planning.

Museum Boijmans Van Beuningen
Museum Boijmans Van Beuningen kan zich meten met alle andere grote musea van Nederland. Vooral de unieke collectie van tekeningen en prenten wordt wereldwijd geroemd. Maar ook de liefhebber van de Hollandse Meesters komt in dit museum volop aan zijn trekken. Voor hedendaagse kunst en design bent u bij Museum Boijmans Van Beuningen ook op het juiste adres.
Adres: Museumpark 25, Website: www.boijmans.nl

Lataren Venster Cinema
Een bioscoop zoals Rotterdam die verdient! Een prachtig gebouw, mooie zalen en altijd een goede programmering. Voor de echte cinefiel dé afsluiter van een uitje in Rotterdam.
Adres: Otto Reuchlinweg 996, Website: www.lantarenvenster.nl

New York Barbershop
Plant u een echt “mannen” uitje in Rotterdam, dan mag een bezoek aan de New York Barbershop niet ontbreken. De New York Barbershop is een prachtige herensalon totaal in oude stijl. Hier kunt u nog genieten van een echte “straight razor wet shave”, een unieke ervaring. De New York Barbershop vindt u onder het New York Hotel.
Adres: Koninginnenhoofd 1, Website: www.newyorkbarbershop.nl

Fotomuseum
Voor de fotografie fanaten is het Fotomuseum een plek die niet mag worden overgeslagen tijdens een bezoekje aan Rotterdam. Het museum is gevestigd in het pakhuis Las Palmas, en buiten prachtige wisselende tentoonstellingen worden bezoekers van het museum ook getrakteerd op een prachtig uitzicht over de Maas en de Erasmusbrug.
Adres: Wilhelminakade 332, Website: www.nederlandsfotomuseum

Dizzy Jazz Café
De echte muziekliefhebbers kunnen na het dagje Rotterdam nog even doorzakken in het Dizzy Jazz Café. In dit iconische Jazz café kunt u dagelijks genieten van de beste musici die Rotterdam heeft te bieden.
Adres: Gravendijkwal, 127, Website: www.dizzy.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here