Fietsen op spoorweg uit WO I tussen Kapellen en Brasschaat

spoorfiets Het Kempens Landschap lanceert een nieuwe toeristisch-recreatieve beleving. Zo kan je vanaf de zomer spoorfietsen op de militaire spoorweg uit WO I tussen Kapellen en Brasschaat

Tijdens de Eerste Wereldoorlog legde de Duitse bezetter een spoorweg aan tussen Kapellen en Brasschaat. Waar honderd jaar terug gepantserde treinen met schietgaten en kanonnen met veel lawaai over het spoor denderden, ligt het spoorlijntje er vandaag gelukkig heel wat rustiger en vrediger bij. Het traject wordt omgeven door prachtige natuur, waar van de oorlog nog weinig te bespeuren valt, buiten een bunker die her en der opduikt.

Samen met de betrokken gemeentebesturen Kapellen en Brasschaat, de Provincie Antwerpen en met steun vanuit Toerisme Vlaanderen zal vzw Kempens Landschap deze zomer de spoorlijn uit WO 1 ontsluiten voor het publiek. Jong en oud kan met speciale spoorfietsen een traject van zo’n 5,5 km trappen in het spoor van de militairen!

Op vrijdag 27 juni om 12u worden de eerste spoorfietsen officieel ingefietst. Uiteraard zal er die dag ook uitleg gegeven worden over het project, en vanaf wanneer de spoorfietsen in juli open gaan voor het grote publiek. Wij houden jullie op de hoogte.

Vakantietips - zit alles in de valies ?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here