Spannende kortfilm over het Lam Gods

lam godsGents productiehuis Michael Tiger maakt spannende kortfilm over het Lam Gods

Het Gentse productiehuis Michael Tiger heeft de afgelopen maand samen met Albijn Poppe (afstudeerstudent kunsthumaniora) de krachten gebundeld voor de productie van de Lam Gods-kortfilm ‘Het Laatste Uur’.

Met deze kortfilm voegt Michael Tiger een boeiende titel toe aan de al vrij uitgebreide portfolio. Voor het lopende project Ghent in Motion – dat de meest bekeken film over Gent ooit moet worden – sleepte Michael Tiger twee weken geleden al de Event Award in de wacht op het Corporate Video Festival.

‘Het Laatste Uur’ focust op één van de grootste kunstroven van de eeuw: het stelen van het paneel ‘De Rechtvaardige Rechters’ door de Wetterse wisselagent Arsène Goedertier. In de film wordt dieper ingegaan op zijn drijfveren.

Op vrijdag 6 juni wordt ‘Het Laatste Uur’ integraal getoond op de Wetterse Grote Markt. De ideale inleiding van wat een mooi weekend belooft te worden, want de eerste 200 toeschouwers worden getrakteerd op een lekker Lam Gods-biertje.

“Wij geloven dat het verhaal van het Lam Gods nog lang niet verteld is”, aldus Michel Blanckaert, oprichter van Michael Tiger. “Het schilderij kreeg onlangs een speciale rol in The Monuments Men, de laatste film van George Clooney. Volgens ons zit er nog veel meer verhaal in het Lam Gods en de diefstal van De Rechtvaardige Rechters. Deze kortfilm is pas het begin. Ik denk dat er genoeg materiaal is om onze eigen Da Vinci Code te maken of een serie waarin de zoektocht naar de ware toedracht achter de diefstal de rode draad vormt.”

Hoe het ook zij, Michael Tiger heeft plannen. “Het Lam Gods is één van de belangrijkste schilderwerken ter wereld”, voegt hij nog toe. “Hoe wijs zou het niet zijn om het schilderij onder de aandacht te brengen via een reeks waarin actie, heden en verleden, mysterie en geschiedenis mooi met elkaar verweven wordt?”

Vanavond wordt alvast een eerste aanzet gegeven. Wie erbij wil zijn, komt best op tijd. Het Lam Gods-bier zal snel op zijn.

De film is vanaf nu gratis te bekijken op www.hetlaatsteuur.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here