Koning Albert II geeft zijn laatste interview in het Nederlands

koning_albert_interview7Vandaag wordt Koning Albert II tachtig. Zijn laatste interview in het Nederlands heeft hij exclusief aan VTM NIEUWS gegeven.

Een preview van het gesprek, waarin de kijker vooral de mens achter het instituut ziet, is vanmiddag uitgezonden in VTM NIEUWS om 13.00. Het integrale interview wordt uitgezonden op maandag 9 juni en op dinsdag 10 juni 2014, als proloog van het uitgebreide tweeluik van RTL-TVI-collega Pascal Vrebos.

Gisteren -donderdag 5 juni 2014- is journalist Barend Leyts ontvangen in kasteel Belvédère door Koning Albert II en Koningin Paola voor zijn laatste interview in het Nederlands. De vorst en de journalist kennen mekaar al vele jaren en hebben een goede verstandhouding. Zo was Barend Leyts in de zomer van 2013 een ‘kroongetuige’ bij de speech waarin de vorst zijn troonsafstand aankondigde. In 2003 werkte Barend mee aan de uitzending over het tienjarig koningschap van Albert II.

Koning Albert II en Koningin Paola ontvangen Barend Leyts in hun natuurlijke omgeving voor dit laatste interview in het Nederlands. De vorst toont zich meer dan ooit als mens wanneer hij onder andere praat over de monarchie en over zijn leven sinds zijn aftreden. Ook het thema doodgaan schuwt hij niet.

Koning Albert II : “Ik zie ook het einde van mijn leven. Ik denk er dikwijls aan. Met een mengeling van gevoelens, want ik zie niet graag dat mijn vrouw alleen blijft.”

Barend Leyts : “Voor mij was het een zonder meer boeiende ervaring om een lang gesprek te hebben met een historische figuur als Koning Albert II. Tegen mijn verwachtingen in trof ik toch ook een man aan die zichzelf kan relativeren en met humor over zichzelf praat.”

Op zondag 8 juni 2014 brengt Royalty een reportage gemaakt achter de schermen van het interview met Koning Albert II. Het magazine gaat als het ware in het kielzog van Barend Leyts en zijn crew.

Het integrale interview in het Nederlands van Koning Albert II wordt uitgezonden op maandag 9 en op dinsdag 10 juni 2014, samen met het tweeluik van RTL-TVI-collega Pascal Vrebos.

Koning Albert II geeft zijn laatste interview in het Nederlands

Fragment in VTM NIEUWS op vrijdag 6 juni 2014 om 13.00 en 19.00

Integraal interview op maandag 9 juni 2014 en op dinsdag 10 juni 2014

koning_albert_interview8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here