Vierde Haaltertse Kunstenroute zondag van start

haaltertVierde Haaltertse Kunstenroute zondag van start

Van 1 tot 15 juni stellen 62 beeldende kunstenaars tentoon op 11 locaties in Groot-Haaltert. Een speciaal voor deze unieke tentoonstelling uitgestippelde fietsroute brengt u niet alleen langsheen alle kunstwerken, maar ook langs enkele mooie groene hoekjes van de gemeente.

De Kunstenroute gebruikt als expositieruimtes 11 zeer verscheidene locaties in Groot-Haaltert. In Haaltert zelf kun je terecht in het Bezoekerscentrum, het bibliotheekgebouw ‘De Warande’, B&B Mussenzele, het Warandepark en het statige Warandegebouw. In deelgemeente Kerksken staan de kunstwerken opgesteld in de Sint-Martinuskerk, het WACC (exporuimte boven de gemeentelijke loods op Kerkskendorp) en voor de eerste keer ook in de recent door de gemeente aangekochte pastorij. Denderhoutem toont kunst in het Vondelhof en in de Academie voor muziek, woord en dans in de Molenstraat en Heldergem tenslotte brengt meerdere kunstenaars samen in het HOC ‘De Fransman’.

Alles samen krijgt u op die manier een heel grote diversiteit aan kunstuitingen voorgeschoteld: schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek, pastel- en houtskooltekeningen, kant, kalligrafie, aquarel, assemblages, glaskunst, foto’s, kapletterkunst, collages en zeefdrukken van maar liefst 62 kunstenaars staan verspreid over de Haaltertse deelgemeenten.

De tentoonstellingslocaties van deze kunstenroute zijn toegankelijk op zondag 1 juni, zaterdag 7, zondag 8 en vrijdag 9 juni en in het weekend van 14 en 15 juni, telkens van 14 tot 18 uur. Een catalogus, de beschrijving van de fietsroute en een deelnameformulier voor een zoektocht kun je op elke locatie verkrijgen tegen 1 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here