Aalst stuurt vier verkozenen naar Brussel

Burgemeester Aalst Christoph DHaese 2013 Burgemeester Aalst Christoph D'Haese kl3
Aalst stuurt vier verkozenen naar Brussel. Sarah Smeyers (N-VA) 28.700 en Christoph D’Haese (lijstduwer N-VA) 21.745 gaan naar het federaal parlement. Karim Van Overmeire (N-VA) 15.567 heeft een zitje in het Vlaams parlement samen met Jean-Jacques De Gucht voor Open Vld kunnen veilig stellen. Christoph D’Haese doet het steeds beter, aan de stemmen kan je ook min of meer zijn populariteit meten. Als deze trend zich zo verder zet zal Aalst binnen enkel jaren de hoofdstad van Vlaanderen worden.

De potentiële waarde Joke De Swaef als opvolger voor het Vlaamse Parlement in (Open Vld) behaalde 4.789 stemmen.
Sam Van de Putte (sp.a) opvolger voor de kamer behaalde 4.899 voorkeurstemmen. Deze partij deed het niet zo goed in Aalst, het getouwtrek en de negatieve stemming binnen de Aalsterse sp.a vertaalde dit in de behaalde stemmen. Het verlies is groter dan de winst bij SD&P, dus daar zal het wel ook niet aan liggen dat SD&P de stemmen bij sp.a kwam halen.
Ann Van de Steen de lijsttrekker (SD&P) voor het Vlaamse Parlement behaalde 1.469 voorkeurstemmen. SD&P haalde niet de kiesdrempel, maar wil er wel binnen 4 jaar terug staan voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Voor de Europese lijst behaalde Eddy Couckuyt (CD&V) 1.469 voorkeurstemmen.

Aalst
Ilse Uyttersprot (lijstduwer CD&V) 13.687
Bart Van den Neste (Open Vld) 6.022
Steve Herman (Vlaams Belang) 3.408
Matthias De Ridder (N-VA) 8.148
Iwein De Koninck (CD&V) 6.855
Kim Alloo (Groen) 2.609
Dylan Casaer (SD&P) 728

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here