Don-Bosco school Groot-Bijgaarden kleurt rood

Ed De Ridder
Woensdagmorgen omstreeks 9u werden de leerlingen van Don-Bosco Groot-Bijgaarden na het belsignaal op de speelplaats verzameld. Daar stond een groot podium opgesteld volledig in het teken van het Rode Kruis. De school ging namelijk op eigen initiatief de uitdaging aan om het uitdagingspel van het Rode Kruis tot een goed einde te brengen.

Meester Ben Van der Hasselt was de gelegenheidspresentator en wist de leerlingen te enthousiasmeren voor de geplande slothappening van het uitdagingspel. Dat bestond uit drie opdrachten waar de leerlingen moesten in slagen ten einde het label drie hartenschool te verkrijgen. Toen beklom de plaatselijke Rode Kruisvoorzitter ( Paul Van den Bosch) het podium en begon met de het evalueren van de eerste opdracht namelijk het zoeken van nieuwe bloeddonoren. Het streefdoel van deze opdracht was honderd doch daar gingen de leerlingen vlot over want er werden zomaar eventjes 162 nieuwe bloeddonoren geregistreerd. Met de woorden “ een applaus voor jullie zelf” liet de voorzitter dan ook meteen verstaan dat deze opdracht grandioos geslaagd was. Applaus en gejuich door de leerlingen waren het gevolg.

De tweede opdracht “kleur de school volledig rood” kreeg onverwachts een niet voorziene wending want op het teken van Ben vormden alle leerlingen samen een rood kruis op de speelplaats en dat werd op foto vastgelegd door Ed De Ridder die daarvoor zelfs op het dak van het schoolgebouw plaats nam, een hachelijke onderneming die hij tot een goed einde bracht. De kleur van de school zag al volledig rood maar door deze extra toets aan de opdracht te geven kon het niet anders dan dat Paul deze ook als geslaagd beschouwde. Weerom gejuich en applaus vanaf de speelplaats om het behaalde resultaat.

Voor de derde en laatste opdracht klommen Sasha, Ruben en Tony (Don-Bosco band) op het podium en namen plaats achter de opgestelde instrumenten om met de ganse school het lied van Jelle Cleymans “Kruispunt” mee te zingen. In een eerste poging hoorde Paul enkel Ruben door de luidsprekers en bijna niemand anders. Hij besloot de leerlingen een nieuwe kans te geven en vroeg de muzikanten wat meer op de achtergrond te blijven. Toen kon hij vaststellen dat toch meer dan de helft van de leerlingen ijverig meezongen op de tonen van de Don-Bosco band. En bijgevolg gaf hij ook groen licht voor de derde en laatste opdracht.

Plots was iedereen met verstomming geslagen want Paul verzon zowaar ter plaatse nog een niet zo moeilijke vierde en vijfde opdracht. De bijkomende opdrachten waren simpel. In samenwerking met alle leerlingen directeur Marc Reinaarts en verantwoordelijke bloeddonorenwerving Lien op het podium te schreeuwen om daar met de nodige kussen de kader driehartenschool plechtig aan de directeur te overhandigen.

Daarna werden de leerlingen nog verrast op een optreden van de Don-Bosco band, een nummer van, Bertho en Jonathan en als laatste een duet van Ben met Yasmina Fariat een leerlinge uit 5STWC. Na dit optreden konden de leerlingen via aangepaste filmpjes binnen maar ook spelletjes buiten verder kennis maken met het geven van bloed en wat daar komt bij kijken. Rond 11u werd er nog een cheque overhandigd van 5.800 euro voor de hulp aan de Filipijnen na de doorgang van tyfoon Hayan. Dit geld werd ingezameld door Mathias Mallentjer en overhandigd aan Dany Mommaerts provinciaal verantwoordelijke internationale samenwerking van het Rode Kruis.

Het feest werd tenslotte afgesloten door het duo Mathieu en Guillome uit Antwerpen , een waardig alternatief voor de voorziene Brusselse band Puggy die dinsdagavond in extremis nog afgebeld hadden wegens ziekte. Na De Vlinder uit Dilbeek, ’t Klavertje Vier uit Bodegem is de Don-Bosco school uit Groot-Bijgaarden de derde school op Dilbeeks grondgebied die de titel van drie hartenschool mag dragen. Volgend schooljaar is het de beurt aan de Kriebel in Schepdaal om de vierde proberen te worden.

Foto: Ed De Ridder, meer foto’s klik hier.

Don-Bosco school Groot-Bijgaarden
Don-Bosco school Groot-Bijgaarden

p2
p1

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here