Moeder van 58 voert campagne tegen wachtlijsten

stevenMoeder (58) ontketent campagne tegen wachtlijsten voor personen met beperking via open brief voor haar zoon (35)

4000 mensen tekenden al petitie in 2 weken – 16.000 bezoekers

Op 17 april 2014 schreef Christine een open brief en poste die op Facebook. Intussen is de brief zeer veel gedeeld, kwam al in de pers en is samen met enkele behulpzame mensen uitgegroeid tot een wachtlijstencampagne voor personen met een beperking. Bovendien tekenden 4000 mensen de petitie als signaal voor de Vlaamse politiek. Dat aantal stijgt nog steeds. De campagne is te zien op www.onzezoonwachtopeenleven.be en loopt nog tot aan de verkiezingen op 25 mei.

Fragmenten uit open brief van Christine:

“Mijn naam is Christine en ik schrijf deze brief omdat onze moed op raakt. Onze zoon heet Steven en is intussen 35 jaar. Elke dag brengt mijn man hem naar zijn werk en terug omdat hij het zelf niet kan. Hij heeft een aandoening waardoor hij het grootste deel van de tijd rolstoelafhankelijk is. Hij kan zijn benen niet meer gebruiken en is voor alle verplaatsingen afhankelijk van anderen”.

“Elke dag opnieuw zie ik dat Steven zich schuldig voelt, maar hij praat er niet over. Ik zie dat hij zijn eigen keuzes wil maken, zelfstandig wil zijn en alleen wil wonen. Het doet pijn om te zien dat hij dat niet kan. Onze zoon van 35 jaar, stel u dat eens voor?”

“Samen met Steven zijn er 20.000 Vlamingen met een beperking die wachten op hulp van de overheid, zoals een budget om assistentie te regelen of een plaats in een voorziening. Voor de overheid blijkbaar nog niet genoeg om te reageren. Onze zoon is ‘geen prioriteit’. Wie het grootste gat in zijn schoenen heeft, krijgt hulp.”

“Vaak denk ik: wij wachten wel. Maar is dat wel de juiste ingesteldheid? Is het normaal dat onze zoon zo lang moet wachten op hulp en een eigen leven? Of anderen, waarbij de nood aan hulp soms nog groter is. Vaak is het dan al te laat. “

www.onzezoonwachtopeenleven.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here