De vrouw achter de baard, Conchita praat vrijuit

conchita4

conchita4

Europa is best wat gewoon als het op winnaars van het Eurosongfestival aankomt. Finse monsters, Russische oma’s, een drag queen uit Israël… Allemaal passeerden ze de voorbije jaren de revue op het Europese podium, maar de winnaar van 2014 slaat toch alles. Statement of wansmaak? Iedereen heeft wel een mening over Tom Neuwirth, alias Conchita Wurst. Maar wie gaat er echt schuil achter de vrouw met de baard?

Tom Neuwirth werd geboren in een dorp aan de voet van de Oostenrijkse Alpen. De cameraploeg volgt hem tijdens een bezoek bij zijn ouders. Herr en Frau Neuwirth hebben een pension, kleden zich in traditionele Oostenrijkse klederdracht, maar zijn vooral enorm open van geest. “Tom was altijd anders. Als kind kleedde hij zich al graag in vrouwenkleren. Hij heeft zelfs zijn eigen kostuumatelier hier op zolder”, vertelt mama Helga.

Wanneer hij op zijn stiletto’s de lokale slager binnenwandelt, wordt hij getrakteerd op zijn eigen ‘Wurst’. Conchita heeft veel fans, maar ook enorm veel tegenstanders. Maar Tom laat het allemaal aan hem voorbij gaan: “Ik trek mij niet aan wat ze van mij denken. Het gaat tenslotte om de innerlijke mens”.

In de reportage praat Conchita vrijuit over haar jeugd, haar geaardheid en haar missie om de wereld wat ruimdenkender te maken. De reportageploeg volgt haar gedurende de laatste weken in aanloop naar het Eurovisiesongfestival.

De vrouw achter de baard: de reportage ingeleid door Cathérine Moerkerke op woensdag 14 mei 2014 om 22.15 in Telefacts Laat.

Telefacts Laat: De vrouw achter de baard
Woensdag 14 mei 2014 om 22.15 VTM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here