Galapremiere Cavalia op 13 mei in Brussels Expo

cavalia

Normand Latourelle & Poncho - Timur GafurovVijftig majestueuze paarden, de sterren van het acrobatische multimediaspektakel Cavalia, nemen hun intrek in hun nieuwe stallen in Brussel in afwachting van de galapremière op 13 mei in Brussels Expo. De dag na hun laatste optreden in Dubai landden de viervoeters op de Internationale Luchthaven Oostende-­‐Brugge aan boord van een gecharterde Boeing 747 die daar special voor is uitgerust.

De 11 paardenrassen, waaronder Arabieren, Andalusiërs, Percherons, Lusitano’s, Warmbloeden en Quarter horses, reisden onder begeleiding van Cavalia’s gespecialiseerde paardenverzorgers af naar Ecurie de la Salle in Villers le Temple, waar hen 12 dagen ontspanning wachtte. Daarna werden de paarden per trailer overgebracht naar het Cavaliadorp op Brussels Expo. Voor, tijdens en na het transport zorgt een 20-­‐koppig team met onder meer trainers, een dierenarts, gezondheidsspecialisten, verzorgers en een hoefsmid, voor een comfortabele leefomgeving.

De paarden krijgen dagelijks medische verzorging, ze worden gekamd, en er worden oefeningen en activiteiten gepland. Zodra ze hun 1500 vierkante meter aan stallen gewend zijn, krijgen ze elk een ruime individuele box waar ze kunnen liggen, rollen, zich strekken en relaxen. Ze krijgen altijd dezelfde buren. Zo bevinden ze zich in dezelfde vertrouwde omgeving, ongeacht de stad. Elke dag worden de paarden verwend. Ze krijgen een douche, worden gekamd, gemasseerd, oefenen met hun ruiters en gaan wandelen in de weide. Ze moeten zo’n 12 minuten per dag optreden. De rest van hun dag wordt gevuld met opwarming, recupereren, verzorging en vrije tijd.

Paarden begrijpen, weten wat ze nodig hebben, wat ze verkiezen, wat ze voelen, dat is de filosofie van Cavalia. De sfeer binnen het gezelschap is geënt op wederzijds respect, vriendelijke omgang, geduld en vertrouwen. Toeschouwers over de hele wereld vinden Cavalia bezielend en tegelijk aangrijpend door de manier waarop mens en paard met elkaar begaan zijn.

In Cavalia dollen ruim 50 paarden uit Canada, Europa, Australië en de VS met 43 ruiters, acrobaten, dansers en muzikanten uit de hele wereld. Onder een 35-­‐meter hoge tent delen de tweevoetige en de viervoetige artiesten een podium van 50 meter breed met daarachter een digitaal scherm van 60 meter breed dat voortdurend andere landschappen laat zien en je meeneemt naar een heuse droomwereld. Cavalia is een wonderlijk, spannend en aangrijpend spektakel waarin schoonheid en natuur hand in hand gaan.

Verbluffende beelden voeren je mee naar de grenzen van je verbeelding en brengen je naar de uithoeken van de wereld via zee en land, en intussen geniet je van weergaloze paardrijkunst en podiumkunsten. Met z’n state-­‐of-­‐the-­‐art multimedia is Cavalia een episch avontuur, een fantastische demonstratie van ruiterkunst die je meeneemt naar een virtuele omgeving. Wereldwijd hebben al meer dan vier miljoen toeschouwers van dit spektakel genoten. Cavalia herdefinieert de kunst van paardrijden.

De gasten die er een uitzonderlijk gebeuren willen van maken, kunnen deze unieke ervaring verlengen via een gepersonaliseerde formule. Zo is er een Horse Lovers Package met een bezoek aan de Cavalia-­‐stallen na het spektakel en een VIP Rendez-­‐ Vous Package met een bezoek aan de stallen na de show, een walking dinner/diner en nog veel meer. Speciale prijzen zijn voorzien voor kinderen (2-­‐12), jongeren (13-­‐17), bejaarden (65+) en groepen.

Cavalia Inc., met maatschappelijke zetel in het Canadese Montréal, is een entertainmentbedrijf gespecialiseerd in het bedenken van, het uitvoeren van en het toeren met innoverende shows voor een publiek van alle leeftijden. Het bedrijf is opgericht door Normand Latourelle en bezit een grote expertise op het vlak van paardenshows en podiumkunsten, en weet als geen ander hoe spitstechnologie, multimedia en special effects optimaal te gebruiken.

Zo ontstaan telkens magische, unieke en ongeziene theatrale ervaringen. Cavalia is sinds zijn ontstaan in 2003 al door minstens 4 miljoen toeschouwers bijgewoond in Noord-­‐Amerika en Europa. Dit spektakel verheerlijkt de relatie tussen mens en paard en belicht de evolutie van deze unieke band.

Odysseo, waarvan de première in 2011 plaatsvond, gaat verder en neemt de toeschouwers mee op reis. Mens en paard ontdekken er samen de meest onvergetelijke landschappen van onze planeet. Volg het laatste nieuws van Cavalia Inc.op www.twitter.com/cavalia of www.facebook.com/cavalia.

WAT: Cavalia WANNEER: Première op dinsdag 13 mei 2014 WAAR: Onder de White Big Top op Brussels Expo Heizelplateau (Parking C)

TICKETS: Verkrijgbaar op www.cavalia.be of via telefoon op 070/25.20.20 (max 0.30€/min). Vanaf 39 euro.
De exclusieve vertoningen van Cavalia in Brussel zullen plaatsvinden in de White Big Top op Brussels Expo. Er zijn tickets verkrijgbaar vanaf 39 euro.

Speciale prijzen en forfaits zijn voorzien voor groepen, kinderen (2-­‐12), jongeren (13-­‐17), bejaarden (65+). INFO : www.cavalia.be

cavalia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here