Valkuilen en tips voor Internetvriendschappen

De laatste vijf jaar is er een nieuwe vorm van vrienden bijgekomen: virtuele vrienden of internetvrienden. Wie echter denkt dat virtuele vrienden minder tijd vragen, heeft het mis. Micheline Baetens van Notenboom vzw waarschuwt voor te hoge verwachtingen en zet enkele tips voor internetvriendschappen op een rij. Zo staat te lezen op Hulporganisaties.be

Soorten internetvriendschappen.

Net toen iedereen dacht dat vriendschap minder belangrijk werd voor drukke studenten, werknemers en ouders, kwamen de internetvriendschappen. Internetrelaties komen tot stand en worden online onderhouden zonder dat mensen elkaar in levenden lijve ontmoeten.

Er zijn drie soorten internetvriendschappen:

1. Vriendschappen die online beginnen en ook worden onderhouden als strikte online-vriendschappen.

2. Vriendschappen die wel online beginnen maar waarbij de twee vrienden elkaar uiteindelijk ontmoeten en de vriendschap voortzetten door een combinatie van online-ontmoetingen.

3. Ontmoetingen in levende lijve en mensen die nu al vrienden zijn, beginnen e-mail te gebruiken als een gemakkelijke en kostenbesparende manier om hun vriendschap te onderhouden, vooral als ze op grote afstand van elkaar wonen.

Valkuilen van internetvriendschappen.

Mensen die denken dat virtuele vrienden minder tijd vragen, komen bedrogen uit. Virtuele relaties vragen tijd, net als gewone vriendschappen. Het vraagt gewoon energie om met elkaar te communiceren of het nu gaat om het online uitwisselen van boodschappen, chatrooms of e-mails

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here