Stefaan Vercamer laat zich niet de mond snoeren door Sodexo

Stefaan Vercamer

Stefaan VercamerKamerlid Stefaan Vercamer (CD&V) laat zich niet de mond snoeren door Sodexo schrijft hij op zijn website.

Vercamer kreeg gisterennamiddag de gerechtsdeurwaarder over de vloer. Sodexo liet er een ingebrekestelling betekenen met de eis aan het kamerlid om een artikel over de omruiling of terugbetaling van dienstencheques onmiddellijk van zijn persoonlijke website te verwijderen. ( “Wordt 1 mei een feestdag voor Sodexo?” )

Als hij daar vandaag niet op ingaat, zal Sodexo het kamerlid dagvaarden voor de kortgeding rechter waarbij een dwangsom van 1000 euro per dag vertraging voor de verwijdering en een schadevergoeding van 10.000 euro voor imago verlies zullen worden gevorderd. Sodexo overweegt ook een strafklacht neer te leggen voor laster en eerroof.

Stefaan Vercamer zal niet ingaan op de eis van Sodexo om het bewuste artikel van zijn persoonlijke website te verwijderen: “ Ik kan dit niet anders interpreteren dan pure intimidatie van Sodexo om mij de mond te snoeren. Wel, ik laat mij niet intimideren. Ik beschouw het als mijn plicht om de weinig transparante manier van werken van Sodexo aan de kaak te stellen in een poging om te vermijden dat dienstencheques zouden verloren gaan voor de mensen en ze hun geld niet zouden terugkrijgen.” Aldus Verkammen.

Woordvoerster Cathy Schoels van Sodexo zegt dat “Het geld van dienstencheques die vervallen zeker niet bij Sodexo terecht komt, maar dat het naar de RVA gaat”. Ook de vervaldag van 1 mei opschuiven zoals Vercamer vraagt kan Sodexo niet zelf, luidt het.

Begin april ondervroeg Stefaan Vercamer minister de Coninck over de hoeveelheid dienstencheques die in omloop waren die op het einde van de maand onherroepelijk zullen vervallen. Hij riep toen de uitgiftemaatschappij en de RVA op de gebruikers zo veel mogelijk en langs verschillende kanalen te informeren zodat er zo weinig mogelijk cheques verloren zouden gaan: ‘de procedure moet transparant en duidelijk zijn’. Website: Stefaan Vercamen

Foto: website Stefaan Vercamer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here