Herdenking WOI: museum aan dodengang in Diksmuide gesloten

odengang

odengangNu tijdens het herdenkingsjaar 100 jaar WOI is het museum aan de Dodengang te Diksmuide gesloten en volledig ontruimd met het oog op renovatie zegt Karel Uyttersprot, Volksvertegenwoordiger voor N-VA.

Al jaren zijn gemeenten, gewesten en andere overheden in de weer om 100 jaar WOI te gedenken en te herdenken. Karel Uyttersprot kwam tot de merkwaardige vaststelling dat één van de belangrijke getuigenissen van deze oorlog, nl. het museum aan de Dodengang te Diksmuide gesloten is. Deze Dodengang valt onder de bevoegdheid van Defensie .

De loopgraven zelf zijn open, maar het museum werd zopas volledig ontruimd met het oog op renovatie. Het einde der werken is pas voorzien voor midden of eind juni. Ondertussen staan dagelijks honderden bezoekers voor een voldongen feit.

Het contrast met het vernieuwde museum van de IJzertoren is dan ook groot. Dit museum werd eveneens volledig vernieuwd, maar opende reeds eind februari zijn deuren. Het is jammer dat de vele bezoekers, die een combinatie willen maken van een bezoek aan beide sites, voor een voldongen feit staan.

Karel vroeg verduidelijking bij minister De Crem en wees hem op het feit dat vele toeristen een teleurstelling te wachten staat wanneer ze de dodengang wensen te bezoeken. Blijkbaar wordt de Dodengang maar tegen 2015 gerestaureerd, gezien hij pas actief was vanaf 1915. Jammer genoeg houdt de bezoeker hier geen rekening mee en gaat deze ervan uit dat alles rond WOI nu toegankelijk is.

Foto: www.flandersfields.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here