Voedselbedeling krijgt nieuwe locatie in Aalst

sara en dylanNieuwe locatie voor voedselbedeling in Aalst en dit vanaf 1 mei 2014

In afwachting van de realisatie van het project van de rijkswachtkazerne, zijn het OCMW, het CAW en de stad met verenigde krachten op zoek gegaan naar een nieuwe huisvesting voor de voedselbedeling.

OCMW-voorzitter Sarah Smeyers: “Tot nu toe vindt de voedselbedeling plaats in de Kluyskensstraat. Toen eind vorig jaar duidelijk werd dat het huurcontract van het pand op zijn einde liep, heeft het OCMW stappen ondernomen om de continuïteit van de voedselbedeling te verzekeren en hebben we alle middelen en contacten ingezet om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie”.

Schepen van welzijn Dylan Casaer: “Na een intensieve zoektocht vonden we een oplossing in de oude fabrieksgebouwen van Hertshage 10. De locatie voldoet aan alle criteria en is ideaal gelegen, op wandelafstand van OCMW en CAW en schuin rechtover ontmoetingshuis De Brug.”

Deze week zijn de onderhandelingen bekrachtigd met de ondertekening van het contract. De verhuis van de werking wordt momenteel voorbereid waarbij het OCMW het CAW ondersteuning geeft om de overdracht naar de nieuwe locatie te realiseren. Indien alles vlot verloopt, zal de voedselbedeling operationeel zijn op de nieuwe locatie vanaf 1 mei 2014.

Vanaf die datum kunnen mensen voor voedselpakketten terecht in de oude fabrieksgebouwen aan Hertshage 10. Alle betrokkenen en vrijwilligers van de voedselbedeling zullen uitvoerig geïnformeerd worden over de nieuwe locatie.

“De overdracht van de voedselbedeling naar de nieuwe locatie, is voor het OCMW het begin van het proefproject dat past binnen de gefaseerde omvorming van de materiële hulpverlening naar een sociale superette. Dit initiatief sluit nauw aan bij de plannen voor de ontwikkeling van de voormalige rijkswachtkazerne tot sociale incubatiesite en kan op termijn hierin een plaats krijgen.”, besluit Smeyers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here