Herzele heeft de beste bibliotheek van Vlaanderen

boekenHerzele heeft de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel

Vandaag, vrijdag 04 april 2014 werd in het Vlaams Parlement bekend gemaakt waar de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel zich bevindt. Dit jaar mocht de “Wattenfabriek”, de bibliotheek van Herzele, de prestigieuze titel in de wacht slepen. Sinds april 2012 zijn in deze voormalige fabriek o.m. de Herzeelse bibliotheek, de dienst Cultuur en Jeugd, de Academie, de PWA en enkel private lofts gehuisvest. Eerder sleepte deze bibliotheek ook al de titel Boekegem 2012 in de wacht.

herzeleDe wedstrijd, een initiatief van de VVBAD, liep van mei 2013 tot nu. In de eerste fase konden de inwoners zelf stemmen om hun bibliotheek in de halve finale te krijgen en in de tweede fase werd de bibliotheek volledig gescreend door een “mystery guest”. Tot slot moest de bibliotheek nog een kritisch bezoek door een Nederlands-Belgische jury doorstaan. Uiteindelijk landde de bibliotheek van Herzele zeer hoog in de quotering.

De reacties achteraf: “We zijn heel fier op dit resultaat, maar hadden dit nooit kunnen bereiken zonder de inzet van alle medewerkers en de vele stemmen en steun van onze inwoners. We zullen dagelijks ons best blijven doen om deze titel in ere te houden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here