Cavalia slaat zijn tenten op in Brussel

cavaliaCavalia slaat zijn tenten op in Brussel voor de Europese première van de vernieuwde multidisciplinaire productie Cavalia. Er was een team van 80 man nodig voor de bouw van het indrukwekkende Cavalia-dorp, dat de spectaculaire paardenshow zal huisvesten die is bedacht door Normand Latourelle, een van de oprichters van Cirque du Soleil.

WAT: Cavalia
WANNEER: Vanaf dinsdag 13 mei 2014
WAAR: onder de White Big Top // Heysel – Brussels Expo – Parking C (naast de ring)
TICKETS: Verkrijgbaar op www.cavalia.be of via telefoon op 070/25.20.20 (max 0.30€/min).
INFO : www.cavalia.be

DE WHITE BIG TOP Interessante weetjes

Historiek

De Grote White Big Top is in Canada ontworpen door de oprichter van Cavalia, Normand Latourelle, samen met decorontwerper Marc Labelle en regisseur Erick Villeneuve. De structuur is uitgetekend door een ingenieursbureau uit New York, het doek is gebaseerd op Italiaanse knowhow. De oplevering van de kathedraaltent, van de eerste schets tot de laatste afwerkingsdetails, heeft elf maanden geduurd, waarvan vijf maanden puur het maken van de constructie. In totaal hebben 60 mensen aan de bouw ervan meegewerkt.

Het doel was een podium te creëren dat de natuur evenaart, voldoende groot voor de viervoetige artiesten, die tien keer meer ruimte nodig hebben dan de acrobaten. De paarden moesten ook voldoende ruimte hebben om hun elegantie en hun snelheid tentoon te spreiden. Een cirkelvormig podium was dus uit den boze.

De Grote White Big Top in cijfers

• De Grote White Big Top van Cavalia is de grootste rondtrekkende tent ter wereld.
• Ze is 35 meter hoog, het equivalent van tien verdiepingen en beslaat een oppervlakte van 2.440 vierkante meter.
• Het doek weegt vijf ton en beslaat 6.630 vierkante meter.
• Er zijn zeven vrachtwagens nodig om de tent te transporteren. In totaal worden 100 vrachtwagens ingeschakeld voor het transport van alles wat nodig is om de site op te bouwen, gaande van de tent tot de uitrusting en ander materiaal.
• Een team van 50 man is ingeschakeld om de Grote White Big Top in Brussel op te bouwen.
• Daarnaast is nog een team van 80 man nodig om de hele site klaar te stomen als de tent er eenmaal staat. Dan gaat het vooral om het technische materiaal dat tijdens de voorstelling wordt gebruikt (projectors, verlichting, speakers, bediening, …)
• Er is meer dan vier kilometer stof nodig om de negen tenten van het Cavalia-dorp te bouwen.

De locatie

• De Grote White Big Top van Cavalia biedt plaats aan 2.004 toeschouwers. De zitplaatsen staan opgesteld zoals in het theater. Op die manier kan iedereen het podium frontaal zien.
• Het podium is 50 meter breed. Het is 20 meter diep.
• Er hangt ook een reuzenscherm van 60 meter breed waarop beelden worden geprojecteerd die een virtueel decor vormen.
En nu?

• De komende dagen zal onze ploeg de verschillende componenten van de Grote White Big Top optrekken en het geheel omtoveren tot een ware theaterzaal.
• Er wordt 2.500 ton zand en aarde aangevoerd, ofwel 100 vrachtwagens, om het podium te bouwen.
• Terwijl de Grote White Big Top verder wordt opgetrokken, bouwen onze mensen ook de overige acht tenten op. Dat zijn dan de stallen, de twee opwarmingstenten, de twee artiestententen, de Rendez-voustent, de algemene toegangstent en de cafetaria voor het personeel.

cavalia1
cavalia5
cavalia6

WAT : Cavalia
WANNEER : Première op 13 mei 2014
WAAR : Onder de Grote White Big Top, Brussels Expo
INFORMATIE : www.cavalia.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here