Vlaamse Programmeerwedstrijd 2014, wie is de beste programmeur?

program hoVlaamse Programmeerwedstrijd 2014, wie is de beste programmeur?

Op 26 maart vindt de Vlaamse Programmeerwedstrijd 2014 plaats, een initiatief van de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen dat dit jaar georganiseerd wordt door de HoGent. Ploegen die de uitdaging aangaan, strijden om de titel van ‘beste programmeur’. De inschrijvingen zijn een succes: 167 ploegen nemen deel, goed voor 501 deelnemers.

Elk team bestaat uit drie deelnemers en krijgt drie uur de tijd om vijf programma’s te schrijven. Voor elke categorie van deelnemers (leerlingen secundair, bachelor- en masterstudenten en professionele IT’ers) zijn er aparte wedstrijdvragen, elk met een eigen moeilijkheidsgraad.

De Vlaamse programmeerwedstrijd is geen klassieke olympiade: er wordt een grote nadruk gelegd op teamwork, vragen worden rechtstreeks opgelost op computer en antwoorden worden volledig automatisch verbeterd. Een scorebord toont live de rangschikking van de deelnemers. Vrijwel onmiddellijk na het einde van de wedstrijd is de uitslag bekend en volgt er een officiële prijsuitreiking. De beste drie teams in elke categorie gaan met mooie prijzen naar huis.

Meer info op www.vlaamseprogrammeerwedstrijd.be

Praktisch
26 maart vanaf 13 uur

HoGent -Sporthal
Sint-Denijslaan 251
9000 Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here