Phaedra Van Keymolen op CD&V-lijst Vlaams Parlement

phaedra vkPhaedra Van Keymolen op CD&V-lijst Vlaams Parlement

Voor de verkiezingen van 25 mei 2014 is Phaedra Van Keymolen de lokale troef voor CD&V in Haaltert. Phaedra kent het politieke reilen en zeilen op de verschillende niveaus: ze is fractieleider in de gemeenteraad van Haaltert, Oost-Vlaams provincieraadslid sinds 2006 en werkte als raadgever voor minister-president Yves Leterme, Kris Peeters en Vlaams minister Joke Schauvliege. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar behaalde Phaedra een zeer mooie persoonlijke score met 1094 voorkeurstemmen in Haaltert.

Phaedra Van Keymolen, moeder van drie kleine kindjes is een zeer sociaal bewogen iemand die niet bang is om kleur te bekennen en weet wat ze wil. Thema’s zoals huisvesting, kinderopvang, milieubeleid verzoenen met economische groei zijn haar stokpaardjes. De liefde voor natuur werd Phaedra met de paplepel ingegoten. Ze groeide op tussen de prachtige natuur van het landelijke dorpje Kerksken (Haaltert) waar ze zich jarenlang als hoofdleidster inzette bij de plaatselijke scoutvereniging. “Ik heb uren gespendeerd bij de scouts, de jeugdraad, het praesidium en onze lokale voetbalploeg” vertelt Phaedra aan onze redactie “en ik leerde er vaardigheden die mij nog altijd goed van pas komen, ook in de politiek”. Van opleiding is Phaedra licentiate in de politieke wetenschappen. Ze behaalde ook een bijkomende master derde Wereldstudies, “optie politiek en conflict” zegt ze er lachend bij.

We vroegen haar wie haar helden zijn:

Mijn helden zijn alle vrijwilligers die zich dag in dag uit belangeloos inzetten om van deze wereld een betere plek te maken, ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven zegt Phaedra. De tomeloze en belangeloze inzet van de vele vrijwilligers in het verenigingsleven typeert bovendien helemaal de christendemocraat: mensen voor mensen. Niet ik, niet zij, maar wij.

Wat is je Grote vraag

Hoe kunnen we de welvaart in de wereld op een rechtvaardige(re) manier verdelen? Je kiest niet waar je wieg staat: sommigen hebben veel geluk en anderen minder. Toch zou iedereen evenveel kansen moeten krijgen in het leven, en dit zowel dichtbij als veraf want het zijn meestal de minstbedeelden die de eerste slachtoffers zijn bij economische of sociale rampspoed en ecologische rampen. Vanuit mijn werk houdt de milieuthematiek mij ook enorm bezig en de vraag hoe we onze prachtige natuur en de eindigheid van grondstoffen kunnen verzoenen met economische groei.

Waarom CD&V?

“Ik kies voor CD&V omdat, meer nog dan een politieke partij, CD&V een beweging is van mensen die samen de handen uit de mouwen steken en de wereld vorm geven. Daar wil ik mij mee achter scharen,” zegt Van Keymolen.

Je vindt Phaedra op de 3de plaats bij de opvolgers voor het Vlaams Parlement.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here