Opbrengst hindernissenloop in groot-Gent gaat naar Kinderkankerfonds

decathlonOp zondag 8 juni 2014 vindt in de Gentse Blaarmeersen The Decathlon Great Escape plaats. In deze allereerste hindernissenloop in groot-Gent proberen de deelnemers de eindmeet te bereiken door uitdagende hindernissen te overwinnen. De opbrengst van de loopwedstrijd gaat integraal naar het Kinderkankerfonds.

Ontsnappen om te winnen

Alles in de wedstrijd draait om ontsnappen: door meer dan 20 hindernissen te overwinnen proberen de deelnemers de finish te bereiken van een 10 kilometer lang parcours. “Moed, inzet en een basisconditie zijn dan ook meer dan welkom om aan deze survivalrun deel te nemen”, stelt Cedric Van de Putte. “In sommige hindernissenloopen of survivalruns is kennis van de hindernissen ook nodig om te winnen. Bij ons is dat niet het geval. Wat daarentegen wel telt, is teamspirit: indien je problemen hebt met het overwinnen van een obstakel dat andere deelnemers je hierbij spontaan helpen.”

Opbrengst voor Kinderkankerfonds

De hindernisloop wordt in de eerste plaats georganiseerd om geld in te zamelen voor het Kinderkankerfonds. “We opteerden voor het concept hindernisloop, om een parallel te trekken met de moed die jonge kankerpatiënten moeten opbrengen om tegen hun ziekte te vechten”, aldus Jonas Borm. De organisatie schenkt dan ook de volledige opbrengst aan vzw Kinderkankerfonds.

De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Universiteit Gent, Stad Gent, Artes, De Lijn, FROS, DVY K9, Defensie en Decathlon.

Deelnemen en inschrijven

De hindernisloop vindt plaats op zondag 8 juni 2014 van 10 tot 18 uur in de Blaarmeersen in Gent. Deelnemers kunnen nog inschrijven tot 15 mei 2014 op www.run2escape.be. De dag nadien is pinkstermaandag, ideaal om te bekomen van de wedstrijd.

Groepen, jongeren, studenten, militairen, politieagenten en FROS-leden kunnen van een korting genieten.

Post je foto en doe gratis mee

Wie een foto van zichzelf maakt met de affiche of spandoek van de hindernisloop en die post op de Facebookpagina van The Decathlon Great Escape maakt kans op een gratis deelname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here