Tijd voor GENERATIE 14 volgens sp.a-West-Vlaanderen

spasp.a trekt in West-Vlaanderen voluit de kaart van de jongeren. Op de verschillende lijsten staan 10 jongeren die hun eerste stappen zetten in de nationale politiek. “Een job, een huis, een pensioen (en een goed lief) , het zijn onze speerpunten voor de campagne”, zeggen de jongerenkandidaten. “Dit gaat over onze toekomst. Een toekomst met degelijk onderwijs dat zorgt voor een goede job, met een rechtvaardig loon. Een toekomst waarin we onze dromen kunnen realiseren in een leefbare omgeving, en zeker zijn dat we op onze oude dag kunnen genieten van het leven met een eerlijk pensioen.”

“Deze jongeren kansen bieden is een noodzaak voor de hele politiek”, zegt provinciaal voorzitter John Crombez. “Hun innovatieve kijk op de wereld en de politiek zal zorgen voor een nieuwe impuls voor de toekomst. Een impuls die we zowel in Europa, als in België en Vlaanderen goed kunnen gebruiken.”

“Onze slogan ‘Een job, een huis, een pensioen (en een goed lief)’ omvat natuurlijk niet ons volledige programma, en het is ook niet het enige waar we als jongeren mee bezig zijn”, vertelt Tine Soens. “Maar het is de essentie waar alles aan vasthangt. Zonder een degelijke, inspirerende job is het onmogelijk om ook te genieten van vrije tijd. Zonder een eigen stek als uitvalsbasis dreig je als jongere verstikt te geraken, terwijl we net vooruit willen in het leven.”

“Deze slogan kan iedereen trouwens zelf aanvullen: sommigen hebben al een goed lief en anderen zijn er niet in geïnteresseerd. We nodigen dan ook alle jongeren uit om hier zelf een eigen invulling aan te geven op www.generatie14.be”, zegt Burak Nalli. “Op deze manier willen we horen wat jongeren willen, wat hen bezig houdt, waar ze van dromen”, vult Mathijs Goderis aan. “Daarnaast zullen we hier in onze provincie natuurlijk ook de nodige actie ondernemen om jongeren te tonen waar we voor staan en hoe we de toekomst zien. Een belangrijke periode is op komst en het is in deze discussies nodig dat de stem van de jongeren wordt gehoord en telt .”

De jongeren op de West-Vlaamse sp.a-lijsten:

1. Michèle Casteleyn, 23 jaar, Roeselare.
2. Melissa Depraetere, 21 jaar, Harelbeke.
3. Sanne Doms, 26 jaar, Brugge.
4. Mathijs Goderis, 25 jaar, Brugge (Lissewege).
5. Stefanie Laenens, 25 jaar, Middelkerke.
6. Bieke Moerman, 24 jaar, Diskmuide.
7. Burak Nalli, 24 jaar, Wielsbeke.
8. Aaron Ooms, 26 jaar, Oostende.
9. Tine Soens, 26 jaar, Kortrijk.
10. Bauke Vandeghinste, 23 jaar, Waregem.

Elk van hen figureert op 1 van de 3 lijsten voor de verkiezingen van 25 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here