Rijker Dan Je Denkt sluit seizoen af met veiling

rijker dan je denktRijker Dan Je Denkt? sluit seizoen af met veiling

De voorbije weken trok Staf Coppens samen met de Rijker dan je Denkt?-experten door Vlaanderen en gaf iedereen, jong en oud, de mogelijkheid om hun objecten te laten taxeren. Voorwerpen werden van de zolder gehaald en pronkstukken werden uit de vitrinekast genomen om de waarde ervan te laten bepalen.

De experten van Rijker dan je Denkt? hebben honderden objecten door hun handen laten gaan en naar waarde geschat. Erfstukken, vondsten op rommelmarkten, koopjes op veilingen, schatten aangeschaft via het internet : stuk voor stuk waren het voorwerpen met een eigen verhaal. Maar aan het ene hing al een hoger prijskaartje dan aan het andere.

Verschillende eigenaars wilden hun voorwerp, na het horen van het geschatte bedrag, van de hand doen. Maar niet iedereen wist hoe ze dat precies moesten aanpakken. Staf Coppens organiseerde daarom een eenmalige Rijker dan je Denkt?-veiling, wat meteen de laatste aflevering is van dit seizoen.

Tijdens de veiling worden de meest uiteenlopende objecten per opbod verkocht. Van een Chinese porseleinen vis, een bronzen ruiter en een 17de eeuws Christusbeeld over een houten roer, schilderijen, Titanic-memorabilia , posters van de Sex Pistols en vintage lampen. Iedereen hoopt natuurlijk dat zijn voorwerp een mooie som zal opbrengen. De spanning is in het veilinghuis dan ook om te snijden. En wanneer de hamer is gevallen, is de verkoop definitief.

In deze veilingaflevering nodigen enkele experten de kijker ook uit in hun biotoop, waar ze hun favoriete voorwerpen tonen en tips en weetjes geven om authentieke spullen te herkennen.

Maandag 10 februari 2014 om 20.35

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here