Gewest moet uitgestoken hand van Reynders aannemen betreft btw-verlaging op elektriciteit

electrBart Tommelein: “Gewest moet uitgestoken hand van Reynders aannemen”

Bart Tommelein reageert tevreden over de uitlatingen van vicepremier Didier Reynders in “De Zevende Dag” over de btw-verlaging op elektriciteit. “Alle initiatieven die de economie kunnen aanzwengelen moeten we ten gronde evalueren. Zeker wanneer deze de gewesten ten goede komen,” aldus de liberale fractieleider.

Reynders haalde vandaag aan om de opbrengst uit de btw-verlaging op elektriciteit te gebruiken om de gewesten een extra lastenverlaging te laten doorvoeren, waardoor er een evenwicht komt tussen de inspanning van de federale overheid en de gewesten. Tommelein vindt dat het Vlaams Gewest deze uitgestoken hand moet aannemen.

“We moeten allemaal bekommerd zijn om het globaal resultaat van alle overheden samen. Als er een verlaging van de lasten op arbeid kan doorgevoerd worden in de gewesten, dan moeten we zo’n constructief voorstel toejuichen,” aldus de liberaal. “Het feit dat de indexverhoging wordt uitgesteld zorgt ervoor dat Vlaanderen een daling van de loonkosten kan bewerkstelligen. Dat is een echte steunmaatregel aan de Vlaamse economie en onze bedrijven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here