Gevechtsrobots gaan Irak helpen veroveren

Het Pentagon wil dit voorjaar nog gevechtsrobots inzetten ter ondersteuning van de Amerikaanse troepen in Irak. De robots worden op afstand bestuurd, hebben vier camera's, nachtkijkers en zoemlenzen aan boord en kunnen uitgerust worden met verschillende wapens. Dit meldt de BBC op haar website. Achttien van de 1m-hoge robots zullen ingezet worden in Irak en hebben een prijskaartje van $200.000 dollar per stuk. Het voordeel aan deze robot in tegenstelling tot zijn menselijke tegenhangers, vereist de bewapende robot geen voedsel, kleding, opleiding, en geen pensioen. Volgens de fabrikant van deze robot is hij zeer nauwkeurig en kan met betrekkelijk weinig risico voor de V.S. soldaten de vijand aanvallen.

De fabrikant bouwt deze mobiele platforms voor militair, politie en brand/reddingstoepassingen die aan specifieke opdrachtdoelstellingen modulair en hoogst aanpasbaar zijn. De robot is een aangedreven met een batterij, is goed bestuurbaar op slecht terrein en kan over rotsen en prikkeldraad rijden.

Wie ook een robotje in huis wil halen kan de website van de fabrikant bezoeken. http://www.foster-miller.com/projectexamples/t_r_military/talon_robots.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here