Remkes reageert op kritiek in media

De Nederlandse media en verschillende weblogs verwijten Johan Remkes, veel te laat gereageerd te hebben op de ramp in Thailand. De Nederlandse minister was op het ogenblijk van de feiten op vakantie in Thailand maar liet volgens de media niets van hem horen. Hierdoor creëerde Johan Remskens zelf een regelrechte oorlog tegen zichzelf. Op http://www.minbzk.nl wil Remskens zijn naam zuiveren door een volledige verklaring te geven over zijn eigen kijk op de zaken. Remskens schrijft: "Met alle begrip voor de verschillende emoties, maar heel veel reacties zijn niet gebaseerd op de feiten.

In de pers is een karikatuur ontstaan van wat er echt aan de hand was. Het gebeurt wel vaker – niet tot mijn vreugde – dat politici dan vervolgens die karikatuur moeten bestrijden".
Hij citeert hier de media met volgende woorden: "Volgens hen een gebrek aan empathie en mededogen, geen respect voor medemensen die zijn gestorven, gewond zijn of familie kwijt zijn, ik ben een hufter zonder normen en waarden, heb geen hart voor anderen, ben een toonbeeld van wangedrag, en wil vooral niet gestoord worden tijdens luieren en zwemmen.
Hier volgt een persoonlijke reactie van Johan Remkes naar aanleiding van de berichten in het gastenboek:

Al vele jaren ga ik met vrienden tijdens vakanties naar Thailand. Ik ben daar natuurlijk slechts Europees vakantieganger, maar toch ken ik het land en de mensen inmiddels een beetje. En ik waardeer het land en de bevolking zeer.Op tweede kerstdag kwam ik aan in Bangkok, om vanuit daar door te reizen naar mijn vakantiebestemming elders in Thailand. Ik had toen net gehoord over de enorme ramp die Zuidoost-Azië had getroffen, waaronder een deel van het Thaise schiereiland Phuket aan de zuidwestkant van Thailand. Er was toen nog geen goed beeld over de gevolgen van de zeebeving, maar kort daarna raakte ik daar meer van op de hoogte via radio, televisie en de mensen in Thailand om mij heen.

Ik ben ook tijdens vakanties natuurlijk niet blind en doof over wat er op de wereld gebeurt. En net als iedereen was ook ik natuurlijk enorm geschokt over het drama dat zich onder andere in Indonesië (Atjeh), op Sri Lanka en in een deel van Thailand (op Phuket) had voltrokken. Ik heb mij toen natuurlijk afgevraagd of ik iets kon of moest doen. Het antwoord was 'nee, niet nu'.Lees het volledige verslag van Remskens op deze website: http://www.minbzk.nl/wwwministerremkesnl/algemene_onderdelen/algemeen/persoonlijke_reactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER