Verdachte aannemer werkte ook voor Vlaamse overheid

Aannemersfraude: Eén van de aannemers die door het Brusselse gerecht een tijdlang werd aangehouden, op verdenking van omkoping van ambtenaren van de federale Regie der Gebouwen, heeft herhaaldelijk werken uitgevoerd voor de Vlaamse overheid, waarbij overschrijdingen van budgetten werden opgetekend. Dat heeft Vlaams minister Bourgeois vandaag geantwoord op vraag van Vlaams parlementslid Rob Verreycken.

De door het Brusselse gerecht verdachte aannemer Barko Construct uit Ninove heeft sinds 2001 voor 500.000 euro werken uitgevoerd in Vlaamse opdracht. In 2005 werden vijf werken uitgevoerd, waarbij tweemaal het aanvangsbudget overschreden werd. Bij het herinrichten van kantoorruimten in de Luchthavenlaan te Vilvoorde voor de afdeling Wegen Vlaams-Brabant werd de offerte van 97.966 euro overschreden met een forse 34.269 euro, of 35%; bij werken aan de vloerbekleding van de Brakke Grond in Amsterdam werd de aanvankelijke offerte van 19.471 euro overschreden met 2471 euro.

Volgens anonieme getuigenissen van aannemers in de media was het overschrijden van de offerteprijs één van de fraudetechnieken bij de regie; volgens de minister heeft intern onderzoek geen onregelmatigheden vastgesteld.

Vlaams Belang bevestigde het vermoeden van onschuld voor iedereen, maar vroeg dat de minister als hulp voor het parket alle Barko-dossiers spontaan zou overmaken, om elke twijfel weg te nemen. De minister wilde daarop niet ingaan, maar bevestigde wel dat elke Vlaamse ambtenaar die een onregelmatigheid vaststelt een aangifteplicht heeft bij het parket. Aldus Vlaams parlementslid Rob Verreycken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here