Europese Nacht van de Vleermuis Gent

Op zaterdag 25 augustus 2012 strijkt de Europese Nacht van de Vleermuis neer in het Gentse Gravensteen. Tijdens die avond slaan Historische Huizen Gent (publiekswerking van het Gravensteen), de Oost-Vlaamse Vleermuizen-werkgroep, Natuurpunt Boven-Schelde en Natuurpunt Gent de handen in elkaar tijdens een evenement waarin deze uitzonderlijke zoogdieren centraal staan. En uitzonderlijk zijn ze: in Vlaanderen vindt men nog 17 van de 21 in België voorkomende soorten, maar allen gaan ze erop achteruit of zijn zelfs bijna uitgestorven. Een extra reden om dit jaar mee op duistere safari te trekken.

Tijdens een boeiende presentatie kan men meer ontdekken over de verborgen levenswijze van vleermuizen. Men kan op zoektocht gaan in de Gentse binnenstad, de kinderen een unieke vleermuizenavond bezorgen of genieten van een drankje in het Batcafé op het binnenhof van het Gravensteen.

Praktisch

Europese Nacht van de Vleermuis, zaterdag 25 augustus 2012 in het Gravensteen,
Sint-Veerleplein 11, 9000 Gent.
Gratis toegang.

Programma

Vier presentaties, gevolgd door een begeleide wandeling in de stad.

– presentatie 1: van 19.30 tot 20.15 uur

– presentatie 2: van 20.15 tot 21 uur

– presentatie 3: van 21 tot 21.45 uur

– presentatie 4: van 21.45 tot 22.30 uur

Inschrijven is verplicht en kan via e-mail naar joke@natuurpuntgent.be (tot zaterdag 25 augustus om 15 uur) met vermelding van het aantal kinderen en volwassenen en welke sessie men wenst bij te wonen. De zaal is niet toegankelijk voor rolstoelpatiënten. Honden zijn niet toegelaten in het Gravensteen, met uitzondering van geleidehonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER