Zing tegen hoge snelheid

Basisschool De Griffel uit Maasmechelen wint liedjeswedstrijd "ZING TEGEN HOGE SNELHEID" De directeur van de Beleidscel van Minister van Mobiliteit en voorzitter van het BIVV Renaat LANDUYT brengt vandaag een bezoek aan basisschool De Griffel te Maasmechelen, die als eerste eindigde in de liedjeswedstrijd "Zing tegen hoge snelheid". Deze wedstrijd kadert in de recentste BIVV-campagne tegen overdreven en onaangepaste snelheid in het verkeer "Rij trager voor ons", en liep met de steun van DVV Verzekeringen.

Kinderen uit de derde graad van het basisonderwijs (5e en 6e leerjaar) konden met heel de klas deelnemen aan een liedjeswedstrijd, en een verkeersveiligheidsovereenkomst afsluiten met hun ouders.

In de liedjeswedstrijd kwam het erop aan om met de hele klas een liedje te schrijven over de gevaren van overdreven en onaangepaste snelheid in het verkeer. Bij de wedstrijd hoorde ook een informatiepakket voor de scholen, een verkeersveiligheidsovereenkomst die de kinderen met hun ouders of andere volwassenen uit hun omgeving konden afsluiten, en een sticker voor de wagen van mama of papa.

In totaal kwamen er meer dan 700 inzendingen binnen voor de wedstrijd. Een jury koos uit alle inzendingen het beste voorstel. Vandaag mag de winnende klas samen met Jelle van de bekende groep Spring en in aanwezigheid van de directeur van de Beleidscel van de minister, de heer Jürgen VANPRAET, het ingezonden liedje zingen. Verder staat een mini-optreden van Spring op het programma.

Jürgen VANPRAET: "Het succes van deze actie bewijst hoe zeer kinderen zelf, maar ook hun ouders en de mensen uit het onderwijs begaan zijn met verkeersveiligheid. Dat is ook logisch als men weet dat kinderen het meeste te lijden hebben van snelheidsduivels en andere bestuurders met onverantwoord rijgedrag. Samen moeten we er samen alles aan doen om het verkeer in de eerste plaats voor hen veiliger te maken. Daarom wil minister LANDUYT niet alleen het 5e en 6e leerjaar van De Griffel maar ook alle klassen en scholen die aan deze wedstrijd hebben deelgenomen van harte feliciteren voor hun inzet. Zij verdienen terecht een pluim!" Bron: (BIVV)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here