Jaguar XK: mooi, mooier, mooist!

De nieuwe en fraai gelijnde Jaguar XK is een mooie mix geworden van stamboom en spitstechnologie. Tot de stamboomkenmerken rekenen we alvast de sublieme vormgeving en het klassevolle en luxueuze interieur. Het innoverende vinden we o.a. terug in het zelfdragend koetswerk in aluminium, een hoogtechnologische constructiemethode die de nieuwe XK 31% meer stijfheid en 10% minder gewicht heeft dan zijn voorganger.

Het nieuwe op de chauffeur gerichte interieur is voorzien van nieuwe technologieën zoals het openen en het starten van de wagen zonder sleutel. Ook de adaptieve voorlichten zijn een primeur voor de XK-reeks.

De XK Coupé wordt gelanceerd met een atmosferische 4.2 liter V8 motor met een vermogen van 300 pk. Deze krachtbron wordt gekoppeld aan de nieuwe Sequential Shift automaat. In de manuele 'Sport' stand kan men de zestraps ZF transmissie bedienen met de aan het stuur gemonteerde hendels. De XK Coupé 4.2 liter V8 haalt 100 km/u in 6,2 seconden en heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. De nieuwe Jaguar XK Coupé zal in België te koop zijn vanaf het tweede kwartaal van 2006 en zal ook beschikbaar zijn in een Cabrio versie die later dit jaar zal worden voorgesteld.

Met medewerking van http://www.auto-test.be

[img]www.belg.be/ws/voertuigen/jaggr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here