Verdacht pakket in Sleidingse Dexiabank

Vandaag dinsdag 30 augustus werd in de ochtend in de Dexiabank in Sleidinge (Sleidinge-Dorp 17, 9940 Evergem) een verdacht pakket aangetroffen, een handtas. De lokale politie is ter plaatse en leidt het verkeer om. De politie heeft het parket gecontacteerd en DOVO zal ingeschakeld worden om het pakket onschadelijk te maken. Bedoeling is om de identiteit van de eigenaar van de handtas te achterhalen. DOVO zal ter plaatse zijn omstreeks 9.30-10 uur.

Het verkeer wordt omgeleid van Evergem richting Sleidinge aan de rotonde, richting Weststraat of terug richting Evergem. Van Kaprijke richting Sleidinge tot op 50 meter van de bank.

Verdere informatie volgt in de loop van de dag.

Update

DOVO nam de nodige maatregelen om met een minimum aan springstof de handtas te laten ontploffen. Aan het filiaal is er nagenoeg geen schade. De handt as bleek leeg te zijn.

De perimeter is intussen opgeheven: het verkeer kan terug door, het bankfiliaal kan de komende uren terug open gaan en de bewoners van een twintigtal huizen (die intussen werden ontruimd) zijn terug naar huis kunnen keren.

Bron: Dienst Communicatie – Gemeente Evergem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here