BMW 320d : Diesel-atleet ten top gedreven

De adepten van het Beierse merk hebben reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe versie van de 3-serie. Het wachten wordt nu beloond met een nieuweling die niet alleen strak oogt maar die ook met zijn 2-liter diesel ferm sportieve prestaties neerzet. De nieuwe 3-serie oogt een pak agressiever dan zijn voorganger, we vinden dan ook kenmerken van de Z4-sportwagen terug in zijn lijn.

De vijfde generatie BMW 3 heeft een karaktervolle neus en vanaf de zijlijn ziet hij er bepaald macho uit. Het abrupte kontje vraagt dan weer wat gewenning.

Binnenin valt de gelijkenis met de grotere broer niet te ontkennen. De strakke lijnen, de zeer degelijk aanvoelende materialen, … de 3-serie profileert zich meer dan ooit als een kleine 5-serie. Aan de functionaliteit van de instrumenten is eigenlijk niet zo gek veel veranderd. Als er al iets opvalt is het de doorgedreven eenvoud van alle instrumenten.

De less is more strategie van het merk werpt hier duidelijk zijn vruchten af. Veel functies hebben een dubbele bediening op het stuur. Optioneel kan de inmiddels beruchte iDrive besteld worden (desgewenst met spraaksturing), maar daar was ons testexemplaar niet mee uitgerust. lees verder op http://www.auto-test.be

Interieur en nieuwe functies, aandrijflijn en ophanging en technische fiche…

In samenwerking met http://www.auto-test.be
[img]www.belg.be/ws/voertuigen/bmw320gr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here