Karton van Henk Rijckaert in première in NTG Arca Gent

Het ene moment zijt ge een jongen, het volgend moment steekt ge uw leven in kartonnen dozen en verhuist ge naar een nieuwe realiteit. Dan zijt ge een man, met 300 maandelijkse afbetalingen, een stapel bakstenen op uw naam, altijd vijzen in uw achterzak maar vooral: veel keuzes en twijfels. Over verwarming en isolatie. Over tegels of parket, over volwassen worden, over rock 'n roll en over settelen.

Henk Rijckaert draait al een tijdje mee in het Vlaamse humorcircuit: als improvisator (The Lunatics) en later als comedian oogst hij de laatste jaren veel bijval. Zijn eerste korte programma, het Pulp Fiction sprookje De Duif, levert hem meteen een finaleplaats op Humorologie 2003 op. Op de volgende editie van hetzelfde concours staat hij opnieuw in de finale, dit keer met zijn tweede korte programma Het Vergrootglas. Rijckaert sleept er publieks- én persoonlijkheidsprijs in de wacht. Tussendoor werkt hij mee aan de humorsoap Microcosmos (StuBru) en verschijnt op TV in De bovenste plank (één) en In de ban van Urbanus (één). In september 2006 levert Henk Rijckaert zijn eerste avondvullende voorstelling af, waarin hij al zijn duivels ontbindt én zijn sterkste troeven uitspeelt: als begenadigd verteller pakt hij zijn publiek in met scherpe observatiehumor en een unieke mix van ontroering, herkenbaarheid en absurditeit.

In seizoen 2006-2007 speelt Henk in Nederland, met de finale-tournee van Cameretten, in Vlaanderen het voorprogramma van Wim Helsen én staat hij solo op de planken met Loebas. In seizoen 2007-2008 gaat Rijckaert met Loebas op reprise-tournee en werkt hij aan een nieuwe voorstelling. Deze nieuwe voorstelling, Karton, gaat op 10 en 11 oktober 2008 in première in het Gentse Arca, en Henk stapelt ondertussen de nieuwe projecten op: er verschijnt een comedy-cd, er wordt gebouwd aan een comedy-collectief én er is een project waaraan in alle stilte en het diepste geheim gewerkt wordt. Ondertussen kan Karton in 2008-2009 op een uitgebreide tournee rekenen.

Première weekend in NTG ARCA, Gent op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober, telkens om 20 uur. Kaartjes kosten 14 euro. Reservatie via tickets@henkrijckaert.be Tel: 0498 106 676

Site: http://henkrijckaert.be http://henk.tiehie.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here