Begrafenisondernemer levend gecremeerd

De Duitse politie botste onlangs op een even gruwelijke als bizarre moord, die zo uit een Hollywood triller zou kunnen komen. Twee begrafenisondernemers worden ervan verdacht een collega begrafenisondernemer levend in een kist hebben gestopt en gecremeerd. Ze deden dat nadat een zakelijke deal rond de overname van het bedrijf van het slachtoffer was afgeketst.

Zomer 2005, Erich W, een voormalig patholoog verkoopt zijn begrafenisonderneming. Met de overname, een getal met zes cijfers, wil hij verhuizen naar het buitenland om er te rentenieren. Maar Michael S, een beginnende begrafenisondernemer, slaagt er niet in het gevraagde bedrag op tafel te leggen. Pasen 2007, tijdens een discussie omdat de nieuwe partners de zaak niet kunnen betalen, gaat het mis. Na dit fatale gesprek heeft niemand nog van Erich W gehoord. De politie is er nu van overtuigd dat de dader via de bemiddeling van een collega begrafenisondernemer Erich W in een kist gestopt heeft en onder een valse naam aangeboden heeft in een privé crematorium in Fürstenzell. De as van Michael W werd nadien in de vier windrichtingen verspreid.

Meer dan een jaar gaat voorbij vooraleer de ex van Erich W naar de politie stapt. Toen het slachtoffer als vermist werd opgegeven, begon de politie een onderzoek waarbij de bizarre reconstructie gemaakt werd. Er worden bloedsporen gezocht en de as van diegene die vermoedelijk met Erich W verwisseld werd, wordt onderzocht. Een voormalig werkgever gaf enkele tips en de twee daders hangt nu een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here