Live of Britney

"Wat ze doet, is eigenlijk van geen tel, als ze maar iets doet. Feit is dat Britney voor ons veel geld opbrengt." Paparazzo Owen Beiny is eerlijk: hij jaagt op Britney en des te dieper zij valt, des te meer geld dat hij ermee kan verdienen. "Die ene foto van Britney zonder slipje aan, heb ik verkocht voor 6500 euro. Nadien heb ik hem nog eens 300 keer kunnen doorverkopen aan dezelfde prijs. Reken maar uit !"

Op haar 27e was ze wellicht de meest bekende popster in Amerika. Sinds haar 17e lag de wereld aan haar voeten, maar vandaag is Britney Spears een wrak. Ze tuimelt van het ene ongeluk in het andere en elke stap én misstap die ze zet, wordt in beeld gebracht door de paparazzi. Haar rijden onder invloed, haar opname in een afkickcentrum, haar vechtscheiding… Volgens deskundigen is er een eenvoudige verklaring voor de vele genante situaties waarin Spears telkens opnieuw verzeild raakt. "Op haar 17e was ze de best betaalde tiener in Amerika. Dat kind heeft nooit gerebelleerd toen en dat wreekt zich nu. Ze hangt nu de tiener uit."

Owen Beiny volgt Britney Spears 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Beiny is de baas van het grootste paparazzibureau in LA. Het zijn Beiny's mensen die constant op de loer liggen om te weten waar Spears uithangt. "Ik heb 3 gsm's op zak. Eén ervan is er enkel en alleen voor Britney. Gezien ze 50 % van mijn tijd uitmaakt, is het normaal dat ik 1 gsm heb waar alleen de tips over haar op binnenkomen." Als Spears zich, na een periode in het ziekenhuis, verstopt voor de pers, worden de paparazzi bijna wild van ongeduld. "Het is vooral nu dat een foto van haar een massa geld zou opleveren. Ze wil duidelijk niet gefilmd worden en er zullen dus maar weinig foto's circuleren. We moéten weten waar ze uithangt." Een kwartier later krijgt Beiny een tip en kan hij zijn mannetjes sturen.

Niet alleen Britney zélf is interessant. Ook de plaatsen waar ze uithangt. Het kapsalon waar Britney zich kaal scheerde prijkt ondertussen als toeristische bezienswaardigheid op de kaart van Hollywood. "Het is onnozel", zegt de eigenares van het kapsalon. "Ze komen zelfs van China naar hier om te zien in welke stoel Britney zat."

Telefacts Zomer in het kielzog van de paparazzi én van Britney Spears. DONDERDAG 31 juli 2008 om 21.30

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here