Afsneekermis en bootwijding van 20 tot 24 juni .

Van vrijdag 20 tot en met dinsdag 24 juni vindt in het pittoreske Afsnee de kleinste en één van de gezelligste stadskermissen 'Afsneekermis en Bootwijding' plaats. Deze stadskermis is een organisatie van de Dienst Feestelijkheden i.s.m. de plaatselijke feestcomités. De stadskermis begint op vrijdag 20 juni om 20 uur met een tentoonstelling in het jeugdhuis. Om 22 uur is er filmvoorstelling 'Aan de oevers van de Leie' in de feesttent. Een komische langspeelfilm van Peter De Kemel met een knipoog naar Cyriel Buysse. Gratis toegang.

Afsneekermis staat vijf dagen lang bol van activiteiten voor jong en oud: een omloop voor go-karts, een springkasteel, de tentoonstelling 'Jong Artistiek', diverse concerten met optredens van o.a. The Night Owls Jazz-Band, charmezanger Giovanni, Vida Locas en op dinsdag de traditionele Jungle Party als afsluiter. In de feesttent kan men zaterdagavond gezellig smullen van een barbecue en zondagmiddag zijn er pannenkoeken met koffie.

Op zondag 24 juni om 10.45 uur vindt de 59ste bootwijding op de Leie plaats, voorafgaand is er een rondgang door de dorpskern door de Koninklijke fanfare de Leiezonen. In de namiddag verzorgt de electroboot om de twintig minuten boottochten. Het volledige programma werd zoals gebruikelijk gebundeld in een programmaboekje dat zal worden verdeeld in Afsnee. Het programma is bovendien te vinden op www.gent.be/evenementenkalender, bij de rubriek 'kermis'.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here