Amateurkunstenaars belegeren Academie

Het Kunstsalon is een tweejaarlijkse kunstwedstrijd van de stad Gent. Elke kunstenaar die in Gent woont, werkt of studeert is welkom. Hij of zij mag drie kunstwerken voorleggen aan een jury die oordeelt of het kunstwerk toegelaten wordt tot de expositie. Een eerste selectie gebeurde vrijdag in de Kluyskensstraat te Gent. Er waren 376 kunstenaars ingeschreven, goed voor een duizendtal kunstwerken. Daarvan werden in eerste instantie 130 weerhouden. Die mochten hun werk naar het SMAK brengen waar vandaag een definitieve selectie gemaakt wordt. Elke kunstenaar kreeg 10 minuten de tijd om zijn werk te tonen en te verdedigen tegenover één van de acht aanwezige jury's. De juryleden bespreken het getoonde kunstwerk niet alleen, ze geven raad en suggesties. De kunstenaar weet onmiddellijk of zijn werk naar het SMAK gaat voor een definitieve selectie, of hij mag naar huis met de nodige goede raad.

Met Kunstsalon@Hoogpoort organiseert de stad Gent voor de zevende keer een wedstrijd voor kunstenaars die in Gent wonen, werken of studeren. Voor deze uitgave kozen Circa en Kunsthal Sint-Pietersabdij de Hoogpoort als locatie. Tussen 5 en 26 juli stellen verschillende handelaars van de Hoogpoort hun deuren open voor het werk van hedendaagse kunstenaars. De tentoonstelling vormt een parcours tussen een aantal binnen- en buitenlocaties in Hoogpoort, en wordt gerealiseerd in samenwerking met handelaars uit Hoogpoort. Aan de wedstrijd zijn verschillende prijzen verbonden: een Eerste en Tweede Prijs van de Stad Gent ter waarde van 2.500 en 1.250 euro samen met de Prijs van de Cultuurraad ter waarde van 625 euro. Bij vorige edities kwam nieuw talent zoals Wouter Cox, Elke Boon en Thomas Huyghe bovendrijven, kunstenaars die ondertussen gevestigde waarden zijn in de kunstwereld. Tijdens de tentoonstelling kan ook het publiek stemmen op zijn favoriet kunstwerk via www.circagent.be/kunstsalon of ter plaatse in het Meetingspoint. Voor de kunstenaar die de meeste stemmen binnenhaalt, is de publieksprijs van 625 euro weggelegd.

Het tentoonstellingsparcours kan worden afgehaald in het Meetingpoint, Hoogpoort 22. De tentoonstelling is te bezichtigen van 5 tot en met 26 juli, telkens van dinsdag tot en met zaterdag van 11u tot 18u. Voor meer informatie: www.circagent.be – 09/269 84 95-circa@gent.be Gratis toegang.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here