Filmfestival Gent brengt gratis filmconcert op Gentse Feesten.

Wie nog nooit een filmmuziekconcert heeft meegemaakt, krijgt op de nationale feestdag een unieke kans om gratis de beste filmmuziek van de voorbije jaren te horen in een uitvoering van het Brussels Philharmonic-Vlaams Radio Orkest onder leiding van dirigent Dirk Brossé. Met het concert wil het Filmfestival Gent haar 35-jarige bestaan vieren en het brede publiek laten kennismaken met de specialiteit van het festival, filmmuziekconcerten met projectie van filmbeelden. Het festival selecteerde herkenbare melodieën van componisten als John Powell, Nicola Piovani, John Williams en David Arnold. Het Brussels Philharmonic zal muziek brengen uit The Generals (componist Jerry Goldsmith), Shrek (Harry Gregson-Williams), Ice Age (John Powell), Daens (Dirk Brossé), The Bone Collector (Craig Armstrong), World Trade Center (Craig Armstrong), Love Actually (Craig Armstrong), Shakespeare in Love (Stephen Warbeck), Pan Tadeusz (Wojciech Kilar), Little Miss Sunshine (Mychael Danna), Being Julia (Mychael Danna), Mr. & Mrs. Smith (John Powell), La Vita e bella (Nicola Piovani), Harry Potter (John Williams), Casino Royale (David Arnold) en Indiana Jones (John Williams).

Het filmconcert 'Onder de Draak – 35 jaar filmfestival' wordt gepresenteerd door Roel van Bambost en begeleid door beeldfragmenten uit de films. Meteen een ideale smaakmaker voor de verschillende filmmuziekconcerten die op het programma staan van de 35ste editie van het Filmfestival Gent. Hoogtepunt is de 8ste editie van de World Soundtrack Awards die de feesteditie van het festival afsluit. Onder andere David Lynchcomponist Angelo Badalamenti en Oscarwinnaar Dario Marianelli zullen aanwezig zijn op de uitreiking, het Brussels Philharmonic-Vlaams Radio Orkest zal van beide componisten muziek uitvoeren.

Het filmmuziekconcert 'Onder de Draak – 35 jaar filmfestival' is een coproductie van vzw Onder de Draak en het Filmfestival Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here