UGent organiseert themanamiddag met astronauten Dirk Frimout en Frank De Winne

Op donderdag 10 april organiseert de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent een namiddag met uiteenzettingen door astronauten Dirk Frimout en Frank De WInne voor de leerlingen van het 5e en 6e jaar secundair onderwijs. Deze activiteit kadert in de Earth and Space Week 2008 van de vzw Euro Space Society, die als doel heeft kinderen te sensibiliseren voor thema's rond ruimtevaart en de aarde. Meer dan 370 leerlingen uit Gent, Deinze, Melle, Poperinge, Oudenaarde, Antwerpen, Evergem en Waregem zullen de astronauten ontmoeten.

Enkele astronauten waaronder Frank De Winne en Dirk Frimout geven samen met enkele wetenschappers een uiteenzetting over 'het ruimtevergrootglas op bossen', 'het blauwe goud gezien vanuit de ruimte' en 'ruimtevaarttoerisme'. Daarna kunnen de leerlingen vragen stellen. Ook de tentoonstelling 'Space en Earth' kan aansluitend bezocht worden. Om 19.30 uur volgt een debat rond de toekomst van de ruimtevaart en de bijdrage van de ruimtevaart in het dagelijkse leven. Mevrouw Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel zal het debat bijwonen. Naast enkele wetenschappers maken astronauten Dirk Frimout, Frank De Winne, Loren Acton (USA) en Dorin Prunario (Roemenië) deel uit van het panel. Inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch: donderdag 10 april vanaf 14 uur in de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen, Coupure Links 653 te 9000 Gent. Info en inschrijving via http://www.fbw.ugent.be/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here