Domme dief zet gestolen spullen op veilingsite

De internetsite Marktplaats werd onlangs bestolen: zes laptops en nog wat andere kostbare spullen. Het was helemaal niet moeilijk om de dief te vinden want kort daarop werden de spullen te koop aan via Marktplaats. Grappig nieuws, was het niet dat meer gestolen goed via internetsites aangeboden wordt. Via een geldig email adres een paswoord aanvragen is een koud kunstje en in de praktijk wordt er amper controle uitgeoefend. Op het bijgevoegde fotootje zie je niet dat die dure fototoestellen 'van de camion' gevallen zijn.

Politiewoordvoerder Leo Dortland is opgelucht: "Het is een bizarre wending in deze zaak. Op 7 maart werd bij het internetbedrijf in Emmeloord ingebroken. Daarbij werden onder meer zes laptops gestolen. Onmiddellijk na de aangifte ging ons inbraakteam aan de slag". Maar ook bij Marktplaats ging men op zoek. Vorige week werden de gestolen spullen op hun eigen site aangeboden. De dief was zo dom geweest om ze op Marktplaats zelf aan te bieden. Woordvoerder Dortland: ,,We werden getipt en een rechercheur deed zich voor als potentiële koper. Hij maakte een afspraak om de laptops te komen bekijken op een adres in Amsterdam. Daar bleek het inderdaad te gaan om de gezochte spullen en de aanbieder, een Amsterdammer, word ondertussen aangehouden".

Wat doe je als je ziet dat jouw gestolen spullen op internet aangeboden worden? Je moet zeker weten dat het om jouw eigendom gaat en dat ook kunnen bewijzen. Heb je ondertussen aangifte gedaan? Dat kan door middel van een serienummer of een andere vorm van identificatie als bewijs van eigendom. Daarna maak je met medeweten van de politie een afspraak met de verkoper voor een transactie, samen met een agent in burger. Blijkt het dan echt om jouw eigendom te gaan, dan wordt de verkoper aangehouden. Daarna wordt het huis van de verkopende partij doorzocht en worden ook zijn andere advertenties op veilingsites nagetrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here