De clash van de browsers

Met de release van FireFox, Netscape 8 en de aangekondige Internet Explorer 7 valt er weer heel wat te beleven in de browser wereld. In december 2004 had FireFox bijna 7% van de markt in handen en deze trend lijkt zich nog altijd door te zetten. Maar misschien komt daar wel verandering in.

Normaal gezien was Internet Explorer 7 voorzien voor de release van Windows Longhorn maar door het succes van FireFox is de releasedatum verschoven naar ergens eind dit jaar. Er is veel te doen geweest rond de veiligheid van internet explorer, en het is net op dit punt dat Microsoft zich focust naar de buitenwereld toe.

Veiligheid, Tabbed browsing en een nieuwe verbeterde versie van Outlook express lijken de momenteel bekende troeven. Een spijtig feit is dat Internet Explorer 7 wellicht enkel beschikbaar zal zijn voor gebruikers met XP Service Pack 2 of hoger.

Maar een browser die in de huidige strijd tussen IE en FireFox wel eens over het hoofd gezien wordt is Netscape. Netscape 8 die momenteel in beta is combineert zowel FireFox als Internet Explorer in één browser. Een mooi voorbeeldje hiervan is het feit dat DirectX filters wel werken in Netscape en niet in FireFox.

Netscape 8: http://www.freedownloads.be/downloaddetail/985
FireFox 1.0.1: http://www.freedownloads.be/downloaddetail/527
Internet Explorer 7 preview:
http://blogs.msdn.com/ie/archive/2005/02/15/373104.aspx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here