De Gentse zomer wordt De Max

De Stad Gent stelt twee nieuwe zomerpublicaties voor. 'De zomer wordt weer De Max' informeert kinderen en hun ouders over wat er tijdens de zomermaanden in Gent te gebeuren valt. Een Wreedwijze Gids voor een Vetwijze Zomer' doet dat voor de Gentse jongeren. Zowel het aanbod van de Stad Gent als het particuliere aanbod in Gent werden opgenomen. De publicaties worden vanaf 12 maart verspreid via Gentse scholen. Wie het boekje niet voor de paasvakantie gekregen heeft, kan het ook gratis afhalen bij de Jeugddienst Gent, de Sportdienst Gent, Dienst Kinderopvang, Dienst Kunsten en de Bibliotheek Zuid en de 14 filialen.

'De zomer wordt weer DE MAX!' is een plezant boekje voor kinderen tot 12 jaar. Max, een speels hondje, prikkelt de jonge lezers met spelletjes, raadsels en mopjes. Kinderen maken op een speelse wijze kennis met het uitgebreide zomeraanbod voor de Gentse kinderen. Ouders vinden op de infopagina's een antwoord op vragen als wat, wanneer, hoeveel kost het, hoe inschrijven, enzovoort. Vakantie in eigen stad was nog nooit zo leuk!

'Een Wreedwijze Gids Voor Een Vetwijze Zomer' biedt een mooi overzicht van wat de Stad Gent zoal voor jongeren organiseert en van wat er in Gent allemaal te beleven valt. De gratis meeneemgids is gekoppeld aan een website www.jeugd.gent.be. Deze website gaat in juni online. Jongeren vinden er de meest recente zomertips, kunnen er blogs lezen of schrijven, doen mee aan een poll, enzovoort.

Verschillende stadsdiensten verleenden hun medewerking aan dit project. Je kunt er de publicaties gratis ophalen:
Jeugddienst Gent, Kammerstraat 10, 9000 Gent
Sportdienst Gent, Zuiderlaan 5, 9000 Gent
Dienst Kinderopvang, Keizer Karelstraat 3, 9000 Gent
Dienst Kunsten, Veldstraat 82, 9000 Gent
Openbare Bibliotheek Zuid en de 14 filialen

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here