Berlijn loopt warm voor Filmfestival Gent

Na afloop van het zeer geslaagde concert met Europese filmmuziek afgelopen vrijdag in Berlijn, mocht het Filmfestival Gent felicitaties in ontvangst nemen van de Burgemeester van Berlijn en van Wim Wenders, voorzitter van de European Film Academy (EFA). Het groots opgezette concert vormde één van de hoogtepunten van de festiviteiten rond het twintigjarige bestaan van de European Film Awards. Het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé voerde muziek uit van Europa's meest vooraanstaande filmmuziekcomponisten.

Tijdens het concert met als titel "Happy birthday, European Film Academy! European film composers in concert" bracht het Vlaams Radio Orkest en soliste Ilse Eerens, onder leiding van Dirk Brossé muziek van befaamde Europese filmmuziekcomponisten zoals Peer Raben, Georges Delerue, Craig Armstrong, Wim Mertens, Jean-Claude Petit, David Arnold, Nicola Piovani en Wojciech Kilar. Op deze manier wou het festival en de EFA de rijke Europese filmmuziektraditie onder de aandacht te brengen van het aanwezige publiek, de internationale filmpers en tal van prominenten uit de Europese filmwereld.

Componisten Craig Armstrong ('Love Actually'), David Arnold ('Casino Royale'), Jean-Claude Petit ('Cyrano De Bergerac') en Wim Mertens ('The Belly Of An Architect') waren aanwezig op dit filmconcert. Op de receptie aangeboden door de Stad Berlijn, na afloop van het concert, werd het Filmfestival Gent en de World Soundtrack Academy uitgebreid gefeliciteerd door de Burgemeester van Berlijn Klaus Wowereit en door filmregisseur Wim Wenders, voorzitter van de Europese Filmacademie.

Het concert was een productie van het Filmfestival Gent en de World Soundtrack Academy (met zetel in Gent) en werd mogelijk gemaakt door de steun van de Stad Gent (Marketing Fonds), Provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Gemeenschap, Admiralspalast en de Medienboard Berlin-Brandenburg.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here