Netviewer brengt face-to-face kwaliteit in webconferenties

Met de nieuwe conferentiesoftware Netviewer five maakt Netviewer GmbH dure telefonische conferenties overbodig – dankzij multi-user, full-duplex Voice-over-IP (VoIP). De uitgebreid doorontwikkelde versie van de real-time collaboration-oplossingen one2one en one2meet beschikt over een duidelijk verbeterde video- en spraakoverdracht via VoIP. De release van Netviewer five staat gepland voor 30 november.

Met Netviewer five kunnen maximaal zes deelnemers gelijktijdig spreken en luisteren, en tevens aanmerkelijke besparingen op de telefoonkosten realiseren. Andere eigenschappen van Netviewer five zijn de multi-video weergave, een rondvraag-editor, een plug-in voor Skype en de individueel aanpasbare gebruikersinterface met vrij positioneerbare vensters.

Naast de gelijktijdige spraakoverdracht heeft Netviewer vooral de video-overdracht van de online meeting verder ontwikkeld. De multi-video-functie maakt het nu voor maximaal zes deelnemers mogelijk elkaar gelijktijdig in videovensters te zien en zo nóg levensechter te communiceren – alle andere deelnemers kunnen de conferentie mede volgen (zien en horen), bijvoorbeeld bij een webinar of een jaarvergadering. Multi-user video en VoIP maken zo een face-to-face ervaring mogelijk met gebaren en mimiek net zoals bij een persoonlijke ontmoeting.

De software wordt bovendien interactiever: rondvragen kunnen met de editor worden voorbereid en parallel met de lopende sessie worden uitgevoerd. Zo kunnen moderatoren de meningen of studievoortschrijding van deelnemers eenvoudig registreren en nog tijdens de webconferentie hierop inspelen.
Ook de gebruikersinterface van de applicaties heeft Netviewer compleet aangepast. Als nieuw aanzicht is de

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here