Aalstenaar David Coppens Regio Coördinator N-VA Dender-Aalst-Oudenaarde

coppens

Aalst (redactie/mas) Opmerkelijke is de verkiezing van Aalstenaar en gemeenteraadsid David Coppens die Regio Coördinator van Dender-Aalst-Oudenaarde wordt binnen Jong N-VA. Op die manier zitten Dendermonde en Aalst voor het eerst in de interne Jong N-VA structuur samen en nog wel met een Aalstenaar op kop.

David Coppens hierover: “Als Aalstenaar kan ik me nooit inhouden om ze in Dendermonde duidelijk te maken dat mijn stad mooier en beter is. Binnen Jong N-VA is de samenwerking echter uitstekend! Een historische vereniging zou ik
het noemen!”

Ook zijn Dendermondse collega is lovend. Giel Van Medegael “Er zijn reeds lange tijd zeer goede contacten met de Jong N-VA’ers uit Aalst. Zowel de regio Dender als de regio Aalst-Oudenaarde wilden deze samenwerking nog verder versterken en samen één grote regio vormen. Wat niet wegneemt dat de “Dendermonde tegen Aalst grapjes” ook tussen ons vaak ter sprake komen.”

Elke 2 jaar organiseert Jong N-VA Nationaal verkiezingen om hun interne structuur te veranderen. Tevens werden er enkele grote hervormingen doorgevoerd. De Provinciale Coördinators werden vervangen door Regio Coördinators omdat er op deze manier dichter bij de afdelingen gewerkt kan worden. Ook de Nationale Raad, tot 2012 het hoogste orgaan binnen de jongerenpartij, werd afgeschaft en vervangen door een Afdelingsraad waar elke
afdeling 2 personen mag in afvaardigen.

De provincie Oost-Vlaanderen werd opgedeeld in 3 regio’s: Dender-Aalst-Oudenaarde, Waasland en Gent-Eeklo. Het is de bedoeling om in de toekomst nog dichter bij de afdelingen te kunnen staan, maar omdat het draagvlak momenteel te klein is zal er eerst met 3 regio’s gewerkt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here