SP.A Aalst-stad blijft kritisch voor N-VA-coalitiepartner

pdssssss

Aalst (redactie/mas) De socialistische afdeling van 9300, de afdeling van Patrick De Smedt, blijft het moeilijk hebben met de N-VA. Zoveel is duidelijk als je het hun maandblad leest. Navraag leert dat de standpunten enkel gelden voor sp.a-Aalst-stad en dat de andere afdelingen er niks mee te maken hebben. De tweedeling blijft dus maand na maand onderlijnd.

De door Patrick De Smedt opgevolgde voorzitter Niels De Rudder en redacteur Roel Van de Plas, sparen hun kritiek niet. In het door Peter Dedecker(N-VA) op de politieke agenda geplaatste dossier van ACW wordt de zwarte piet naar N-VA doorgeschoven. De Aidsremmers van Antwerps OCMW-voorzitter Homans moeten er aan geloven. Ook Aalsterse OCMW-voorzitter Sarah Smeyers moet delen in de kritiek.

“De Aalsterse politica hanteert de harde onmenselijke lijn.” aldus Roel Van de Plas. Rondvraag bij de sociaal-democraten in het OCMW van  Aalst leert dat Sarah Smeyers vanuit haar politieke visie een menselijke lijn volgt en veel invloed heeft op de fractiegenoten, waarvan sommigen wel eens een harder standpunt durven innemen.

Dat het in Gent allemaal koek en ei is, lag voor de hand. “Is de burger niet gebaat met een warm en menselijk benaderen van het probleem?” deze vraag stelt de redacteur. Alleen raar dat er dan toch nog heel veel armoede is in de Arteveldestad, waar wekelijks op 14 plaatsen voedselbedelingen mensen in leven moeten houden.

“Een burgemeester is er voor iedereen!” staat er in een ander artikel. Het niet dragen van de burgemeestersjerp tijdens de installatiezitting, de portreten van de koning – de redactie wist niet dat socialisten monarchisten waren -, de Belgische vlag in de belfortzaal, passeren allemaal de revue. Zelfs het zogezegd afzetten van een stadscartoonist moet het ontgelden. Al is er na een rondvraag bij de pers, nooit een stadscartoonist aangesteld in de Denderstad. Patrick De Smedt had dit als gewezen schepen zeker moeten weten.

Voor de rest veel syndicale inbreng en weinig mutualistische inbreng. Als sp.a-stad-Aalst een succursale van het ABVV aan het worden is, belooft het nog spannende momenten op te leveren. Net op een moment dat Ann Van de Steen een vredeshand uitstak en alle kandidaten van 14 oktober en medewerkers uitnodigde op een kaas- en wijnavond. De PDS-getrouwen stuurden hun kat. Het water blijft diep bij de sossen in Aalst.

 

1 REACTIE

 1. De Aalsterse sociaaldemocraten van Aalst-centrum, die in een poging om zich toch nog enigszins ‘socialistisch’ voor te doen zich tegen deelname aan de centrum-rechtse coalitie hebben verzet, blijven inderdaad kritisch t.o. van hun links-liberale vleugel, welke, naar eigen zeggen, omwille van het ‘vruchten plukken van hun vorig werk’, en ‘het wegen op de besluitvorming’ hun kar aan de NV-A/CD&V-kar hebben gehangen.

  Men kan zich nu wel afvragen of het hier enkel gaat om het ‘zich kritisch opstellen’ tegenover de tanden Vandensteen-Casaer, of de afdeling Aalst-centrum binnen de sp.a-afdeling Groot-Aalst als een opositievleugel fungeert. Daar is mijn inziens wel een duidelijk verschil in.

  Hoe dan ook zou het mij verbazen als de Aalsterse Sp.a,met of zonder ‘kritiek’ van de centrum-clan, niet het zelfde zal doen als haar nationale broeders, en in de besluitvorming deemoedig het neoliberale overwicht ondergaan.

  Zoals Monica De Koninck zegt “Wij zijn maar een kleine partij” heeft de Sp.a dus niet veel in de papa te brokkelen. Men kan zich dan afvragen waarom die pap, door toedoen van haar even klein coalitiepartner, zo blauw ziet?

  Evenzo als in de Federale, en de Vlaamse regering, zou ik voor wat Aalst betreft zeggen: als men bij gebrek aan zoetstof de smaak, laat staan de kleur, van de pap niet kan beïnvloeden, moet men uit de keuken blijven.

  En verder: Wie zich niet kan vinden in de koers, door de meerderheid van de partij uitgestippeld, legt zich daar bij neer, of doet zoals ik heb gedaan: ophoepelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here