Oilsjt: Geel-Zwart en monarchie domineren carnavalstoet Aalst

stoet vlaams

Aalst (redactie/mas) Het stond in de sterren geschreven, de N-VA zou een belangrijke rol spelen tijdens de carnavalstoet in Aalst. En het werd bewaarheid. Zowel de officiële groepen als de Losse Groepen speelden gretig in op de nooit geziene verkiezingsoverwinning van de N-VA in Aalst. Ook de monarchie, Fabiola en Albert op kop, wisten de Losse Groepen te inspireren. 

Zelfs bijna onzichtbare JJ De Gucht, die maar even op de eretribune zat, inspireerde enkele Losse Groepen. Dat de carnavalisten Odilon Mortier niet vergeten waren, kwam in menige groep en losse groep aan bod. Carnavalisten kunnen ondanks hun spot en satire ook dankbaar zijn.

Ann Van de Steen en Ilse Uyttersprot bleven als gevestigde waarden op een tiental wagens staan, maar Christophe D’Haese, Karim Van Overmeire en Sarah Smeyers waren de felgesmaakte nieuwkomers. D’Haese en Van Ovemeire zullen menig koppenbouwer zweet bezorgd hebben, want ze zijn moeilijk te karikatureren. Smeyers’s bril is een handelsmerk geworden.

Dit jaar was de stoet op en top Aalsters, met weinig nationale onderwerpen. De invloed van de gemeenteraadsverkiezingen, de stammentwisten binnen het socialistische Volkshuis en de vaak extreme standpunten van de N-VA in Aalst zullen hier wel niet vreemd aan zijn.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of de Aalstenaar weten het nieuws te vertalen naar hun buikgevoel. De VRT kan geen jaaroverzicht maken zoals de carnavalisten het in Aalst kunnen…

De stoetwagens waren prachtig, de thema’s van de losse groepen goed gekruid met peper en zout ‘peiper en zaat’, er eigenlijk nooit over. Nu nog een organisatie die de stoet op een normale wijze door de straten kan loodsen en de ideale carnavalstoet komt een stukje dichter bij.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here